Cel mai scump puzzle din lume! - completare -

Cel mai scump puzzle din lume! - completare -
Controalele efectuate in ultima saptamana de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au scos din nou la iveala grave nereguli in unitatile de invatamant. Intr-una dintre gradinite, inspectorii au gasit jocuri gen puzzle cu piese foarte mici, care erau folosite de copii de trei ani. In cosecinta, conducerea unitatii a fost amendata cu 30.000 de lei. Legislatia europeana sanctioneaza aspru aceste nereguli, insa directorii si administratorii de gradinite nu cunosc legea!

Faptul ca s-a luat masura amendarii institutiei de invatamant cu 300 milioane lei vechi, daca e la prima abatere, consider ca amenda este foarte mare, dar si riscul era foarte mare in cazul in care un copil patea ceva. Este usturatoare aceasta amenda, nu cred ca directoarea va putea plati, pentru ca salariile sunt mici. Va contesta probabil masura luata, dar si organismele de control isi fac datoria, a precizat Maria Tiprigan, lidera SIP.

In judetul Botosani exista 15 gradinite cu program prelungit, dintre care au fost controlate 11 gradinite si sanctionate cu amenda totala de 55.000 de lei.

Una dintre abaterile intalnite frecvent este necunoasterea legislatiei in vigoare privind conditiile de pastrare a alimentelor care urmeaza a fi puse pe mesele copiilor, la amiaza. Alt aspect care ne-a surprins neplacut, produsele expirate, aici facand referire la 85 de oua la una dintre gradinite cu un termen de expirare de 2,3 zile, a declarat Mihai Turcanu, inspector sef OJPC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
80

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
72

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
45

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...