Cel mai mare criminal în serie din Moldova, pus în libertate de judecătorii din Botoşani!

Cel mai mare criminal în serie din Moldova, pus în libertate de judecătorii din Botoşani!
După 22 de ani petrecuți prin spitale și în spatele gratiilor, Toader Covali respiră aerul libertății, deși nu a vrut să iasă din pușcărie.

Cu patru crime comise, răduțeanul Toader Covali se află pe locul doi în topul celor mai fioroși ucigași, după Jean Benjamin, un bărbat din Hunedoara care a fost închis pe viață pentru uciderea a cinci persoane. Covali are acum 68 de ani și a fost pus în libertate de magistrații de la Judecătoria Botoșani. Nu l-a așteptat nimeni la ieșirea din spatele gratiilor. Nu și-a dorit să iasă, ar fi preferat să moară în pușcărie.

În anul 1993 și-a ucis nevasta: "Stăteam într-o seară în pat și ea mi-a spus că vrea să mă ducă la Socola, că aș fi nebun. Eu m-am supărat și i-am zis că ori pleacă ea, ori eu. A ales să plece ea și am omorât- o. Am ucis-o cu o bărdiță sau un topor, nu mai țin minte ce era".

Covali era șofer de meserie și înainte de a-și ucide soția mai fusese internat de câteva ori în spitalele de psihiatrie din județul Botoșani.

După ce și-a omorât soția, bărbatul l-a ucis și pe unul dintre cei doi băieți ai săi, Viorel, în vârstă de 16 ani.

"Eu ieșeam din casă atunci când băiețelul meu cel drag venea cu fratele lui. Eu am vrut să-l împing și a venit cu capul în topor".

După cele două crime a fost internat la Secţia Grajduri a Spitalului Socola - Iaşi, în baza unei decizii judecătoreşti, loc în care, în 1996, a mai comis alte două crime. Aici și-a omorât concubina: "Am ucis-o pentru că m-a instigat. Într-o seară aranjase totul ca eu să mă enervez și să o omor. Ea a pus cuțitul lângă pat și eu am omorât-o. După asta a deschis ușa o asistentă medicală și am omorât-o și pe ea pentru că nu avea ce căuta acolo. După aceea am vrut să omor bucătăresele, dar nu am reușit decât să le tai cu cuțitul".

Comisia medico-legală de psihiatrie a decis atunci că asasinul a avut discernământ și a fost condamnat pe viaţă, fiind transferat în Penitenciarul Craiova, apoi la Botoșani. În 2007 a împlinit 60 de ani, iar pedeapsa i-a fost micșorată la 25 ani.

Acum a fost eliberat condiționat pentru că îndeplinea toate condițiile cerute de lege. Speră să moară liniștit și să fie iertat de cei care au rămas în urma victimelor sale.

Sursa: EVZ.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
27

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
38

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
357

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...