Cel mai folosit condiment creşte considerabil riscul cancerului de stomac

Cancerul care apare la nivelul stomacului se numeşte cancer sau neoplasm gastric. Acesta este o afecţiune malignă, în care celulele neoplazice apar iniţial la nivelul mucoasei gastrice şi apoi se extind dincolo de peretele stomacului în ţesuturile învecinate.
 
În tara noastra, cancerul gastric reprezintă cea mai frecventă formă de tumoră malignă a tractului digestiv şi în fiecare an sunt depistate în jur de 3.000 de cazuri noi de cancer gastric, cele mai multe dintre ele în stadii avansate, scrie doctorulzilei.ro.
 
Potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în sare împreună cu bacteria Heliobacter pylori care cauzează ulcerul cresc considerabil riscul cancerului gastric.

Noua cercetare publicată în jurnalul Infection and Immunity scoate în evidenţă încă un motiv pentru care consumul de sare ar trebui redus.
 
Aproape jumătate dintre oameni au bacteria H. Pylori fără să prezinte vreun simptom. Persoanele care au această bacterie sunt de 6 ori mai predispuşi la dezvoltarea cancerului gastric, însă îm combinaţie cu o dietă bogată în sare, riscul de cancer creşte mai mult. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avem printre cele mai mici salarii din România!

astăzi, 07:35

În luna iulie 2025, potrivit datelor statistice, câștigul salarial mediu net în România a fost de 5.517 lei. Cele mai mari câștiguri salariale medii nete au fost &ic...

De ce o femeie e agitată când e la întâlnire (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Prima întâlnire, la restaurant: Ea, agitată: - Nu servești nimic, bere, coniac? El răspunde calm - Nuu… mulțumesc frumos! Ea, mai agitată - O vodka… un...

Calendar ortodox, 19 septembrie: Sf. Mc. Trofim, Savatie şi Dorimedont

astăzi, 07:00

Sfinţii Trofim şi Savatie erau doi creştini care împlineau cu multă sârguinţă poruncile Domnului. Ei au venit în Antiohia în timpul sărbătorii zeului Apolo, pe câ...