Cel mai bun ceai pentru cardiaci. Scade tensiunea arterială și reglează bătăile inimii
Stiri BotosaniVineri, 18 Septembrie 2015Actualitate66 vizualizăriConține principii active ale florilor și frunzelor: acidul crategic – complex format din compuși triterpenici; acid cartegolic, neotergolic și acantolic; acid ursolic și oleanolic; derivați de naturã flavonoidicã; leucoantocianidinã, un hepatoxi flavonobiozid cu acțiune cardiotonicã, acid cefaleic, sorbitol, vitamina C; amine: trimetilamina și amilamina; ulei volatil ce conține aldehidã anisicã; taninuri de naturã catehicã, pectine.
Principii active ale fructelor: taninuri de naturã catehicã, vitaminele B1 și C, antociani, acizii: tartric, citric, ursolic, oxalic, nicotinic, clorogenic: sorbitol, colinã, acetilcolinã, glucozã, fructozã, pectine, cearã, substanþe minerale.
Utilizare. Acționeazã asupra aparatului cardiovascular și asupra sistemului nervos central. Este vasodilatator coronarian și periferic, sedativ nervos și al sistemului cardiovascular, crește permeabilitatea vascularã, scade tensiunea arterialã.
Acționeazã ca un bun bronhodilatator.
Intern: în anginã pectoralã, miocarditã, hipertensiune arterialã; tulburãri neurovegetative, aterosclerozã ți nevroze cardiace. La cardiaci se recomandã ca o completare a tratamentului cu digitalã sau când aceasta nu este suportatã.
Florile sau fructele de pãducel asociate cu valerianã și talpa gâștei își mãresc efectul medicinal.
Intern, sub formã de infuzie: o lingurițã de flori cu frunze sau de fructe la 250 ml apã clocotitã. Dupã 20 minute se strecoarã, se îndulcește și se bea fracționat în decursul unei zile.
Tinctura se preparã în modul urmãtor: 25 g flori sau fructe se macereazã timp de 12 zile în 120 g alcool de 700. Din aceastã tincturã se iau de trei ori pe zi câte 15-20 picãturi înainte de culcare. La cardiaci, pe lângã reglarea bãtãilor inimii, tinctura produce un somn liniștitor.
Amestecul de tincturã de pãducel cu tincturã de valerianã se recomandã în bolile de inimã și origine nervoasã. Din acest amestec se iau de 3 ori pe zi câte 20-30 picãturi înainte de masã. Doctorul zilei
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!
11
Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...
Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)
32
Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs „Lumină din lumină".Organizată d...
ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!
38
Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.16 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici