Cei mai mulţi şoferi încalcă regulile de circulaţie pentru că nu ştiu ce amenzi riscă

Cei mai mulţi şoferi încalcă regulile de circulaţie pentru că nu ştiu ce amenzi riscă
Şoferii din România sunt printre cei mai indisciplinaţi din lume, iar mulţi încalcă regulile de circulaţie fără să ştie ce amenzi riscă.

Şoferi experimentaţi nu s-au sinchisit să înveţe noile prevederi ale O.U.G. 195/2002, iar tinerii pur şi simplu le ignoră, drept dovadă cele mai multe accidente sunt provocate de cei care au carnetul de mai puţin de un an de zile.

Printre cele mai întâlnite contravenţii la şoferi sunt folosirea telefonului la volan, nepurtarea centurii de siguranţă şi depăşirea vitezei legale.

Ei bine, dacă pentru primele două contravenţii amenzile pot ajunge până la 117 lei, în cazul depăşirii vitezei legale se poate ajunge la suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile şi o amendă de 780 de lei, dacă s-a depăşit viteza limită cu 50 de km/h.

Mulţi şoferi de la noi nu ştiu că dacă îi jignesc sau îi injură pe ceilalţi participanţi la trafic sau le adresează gesturi obscene pot primi o amendă de până la 800 de lei, amendă care este valabilă şi pentru cei care aruncă pe drum diverse obiecte sau îşi montează alarme care durează mai mult de un minut consecutiv.

O altă frecventă contravenţie întâlnită la şoferi este depăşirea coloanei oprite la semafor. Chiar dacă şoferii riscă suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile şi o amendă de 180 de lei, numărul celor care încalcă această regulă este din ce în ce mai mare.

Dacă şoferii nu şi-au făcut griji până acum în privinţa respectării acestor reguli nu îşi vor face nici de acum încolo, mai ales că poliţiştii şi-au redus activitatea începând de săptămâna aceasta.

Aceştia nu mai dirijează circulaţia şi nu mai participă la audieri în dosarele penale, a declarat Marian Gruia, preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC). Poliţiştii şi-au limitat activitatea la 75%, pentru că sunt plătiţi doar 75%. (capital.ro)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
122

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
318

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
107

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...