Ceaţă şi temperaturi scăzute

Ceaţă şi temperaturi scăzute
Ceaţă densă la începutul săptămânii. Temperaturile, la prima oră, sunt cuprinse între minus 8 şi 2 grade, dar, ca de obicei, în depresiuni valorile termice coboară încă şi mai mult. Pe timpul zilei, exact ca ieri, vremea va fi rece, cu nori, ceaţă persistentă şi burniţă, poate chiar fulguială slabă în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării. La deal şi la munte aspectul vremii este mai frumos, cu soare printre nori şi cu mai puţină ceaţă. Vântul va fi în general slab, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 şi plus 8 grade.

Cerul mai mult noros din Banat, Crişana şi Maramureş şi ceaţa din Transilvania, vor face ca ziua de astăzi să pară tristă şi gri. Foarte puţin soare şi maxime modeste: 4 grade la Timişoara, 3 la Oradea, Cluj şi Sibiu şi doar 2 grade la Miercurea Ciuc. 

În sud, nicio speranţă de soare în partea de câmpie a Olteniei şi a Munteniei. Se va forma ceaţă seara şi dimineaţa, iar la amiază, când ceaţa se mai răreşte, rămân în locul ei nori joşi stratiformi. Izolat, burniţează.

În Moldova, în afară de zona Subcarpaţilor, unde vremea va fi în general frumoasă, în restul regiunii norii startiformi şi ceaţa vor da aspectul mohorât vremii. Frigul completează peisajul: se vor aduna numai vreo 5 grade la Suceava, 7 la Iaşi, 4 în Bacău şi 5 la Galaţi.

Vremea nu se schimbă semnificativ nici marţi. Tot rece va fi în toată ţara şi ceaţă pe areale extinse. Doar în vest şi în zonele cu relief înalt ziua va avea un aspect frumos. În restul teritoriului cerul va fi încărcat de nori stratiformi şi în zonele joase, în special din regiunile extracarpatice, va fi ceaţă asociată cu chiciură şi izolat cu burniţă.

Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime, comparabile cu cele de astăzi, vor fi cuprinse, în general între 2 grade la Suceava şi Bacău şi 8 grade la Piteşti şi Constanţa. În capitală va fi rece şi mâine, cu minus 2 grade dimineaţă şi nu mai mult de 7 grade la amiază într-o zi cu ceaţă şi foarte puţine şanse de soare.

Tot vreme rece, dar cu mai puţină ceaţă, miercuri. În regiunile intracarpatice aspectul vremii va fi în general frumos. În cele extracarpatice, cerul rămâne acoperit, rămân şanse ridicate de burniţă şi fulguială, dar cu mai puţină ceaţă de data aceasta. Temperaturile maxime cresc în regiunile cu mai mult soare: 8 grade se vor înregistra la Timişoara şi Baia Mare, poate şi mai mult în Dealurile Vestice. Cel mai frig va fi în nordul Moldovei şi în depresiuni, doar 2-3 grade. (Realitatea.net)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
292

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...