Ceasuri astronomice pentru iluminatul public din Botoșani

Ceasuri astronomice pentru iluminatul public din Botoșani
Pentru a nu mai exista probleme în funcționarea iluminatului public, municipalitatea vrea să înlocuiască vechiul sistem de pornire și oprire al becurilor cu un sistem ce folosește ceasuri astronomice.

Pentru început, astfel de modificări vor fi făcute doar la 13 puncte de comandă din municipiu, iar după ce rețeua de iluminat va fi preluată de la E.ON, va fi implementat acest sistem la toate punctele.

Ceasurile astronomice sunt setate să declanşeze sau să oprească iluminatul public în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui calculat după coordonatele locale.

“Vom face acest lucru la 13 puncte de comandă care sunt în directa administrare a Primăriei, prin firma care prestează servicii de întreţinere a iluminatului public, iar pentru celelalte puncte vom face o automatizare în momentul în care vom prelua reţeaua, pentru că nu sunt în proprietatea noastră şi nu putem interveni în punctele de control ale E.ON. Vom face această automatizare pentru cele 13 puncte într-un timp scurt astfel încât să nu mai trebuiască să intervină o persoană. Acum solicităm E.ON modificarea timpilor şi modificăm manual nişte cronometre“, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Un astfel de ceas ar costa în jur de 100 lei.

În acest moment, Primăria Botoșani este în negocieri cu compania E.ON pentru preluarea rețelei publice de iluminat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
19

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...