Cearta intre doamnele din Consiliul Judetean! "Ma simt confortabil", a intervenit Tabuleac

Cearta intre doamnele din Consiliul Judetean! "Ma simt confortabil", a intervenit Tabuleac

CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani

Gradatie de merit, spor de conditii deosebite, spor de conducere, spor de stabilitate, spor de vechime, spor de calculator! Adaugate la salariul de baza al unui profesor, rezulta o retributie lunara de invidiat. Nu este vorba despre o scoala de elita a judetului, ci despre Scoala de Arte si Meserii Dorohoi, care are aproximativ 200 de elevi.

Loredana Secrieru, director al unitatii scolare amintite, dispune de un salariu de baza de 2.582 de lei, insa, conform legii, mai beneficiaza de numeroase sporuri, care ii asigura un salariu lunar de peste 5.000 lei.

Situatia de la Dorohoi a starnit un adevarat scandal in plenul CJ, conflictul fiind deschis de Rodica Hutuleac, care a reclamat ca, desi este membra a Consiliului de Administratie al Scolii de Arte si Meserii Dorohoi, in doi ani de zile nu a fost solicitata niciodata la o intrunire a CA. Nemultumirea consilierului judetean a primit replica dura a vicepresedintei CJ Catalina Lupascu.

"Nu pot sa nu amintesc ca noi trebuie sa avem o atitudine proactiva. Daca a abservat ca in doi ani nimeni nu suna, as intreba daca a sesizat acest aspect. Daca nu, inseamna ca s-a complacut sau nu a acordat destul interes", a spus Catalina Lupascu.

La randul sau, Rodica Hutuleac a precizat ca a fost de nenumarate ori la Dorohoi, din proprie initiativa, insa nu a fost solicitata niciodata pentru a participa la CA. A fost nevoie de interventia presedintelui CJ pentru ca scandalul sa nu escaladeze. "Ma simt confortabil, macar nu aveti ceva cu mine, dar trebuie totusi sa mergem mai departe", a spus Mihai Tabuleac, pentru a detensiona atmosfera. 

Prezenta in sala, directoarea scolii a avut un raspuns cel putin surprinzator. "CA s-a intrunit de mai multe ori, dar am considerat ca reprezentantii Consiliului Judetean sunt invitati doar atunci cand sunt probleme de natura financiara", a precizat Loredana Secrieru.

Un raspuns care l-a nemultumit chiar si pe presedintele CJ. "Nu e un raspuns fericit, tineti cont de ceea ce s-a discutat aici", a spus Mihai Tabuleac.

Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosnai, a ridicat si problema oportunitatii unui director adjunct la Scoala de Arte si Meserii Dorohoi, in conditiile in care unitatea are un numar mic de elevi, iar directorul adjunct are un salariu de peste 3000 de lei. Observatia sefei ISJ s-a bucurat si de sprijinul consilierului Pavel Rusu, care a tinut sa mentioneze ca multe scoli generale nu mai dispun nici macar de posturile de director.

Organigrama si statul de functii al Scolii de Arte si Meserii Dorohoi a fost votat, cu mentiunea ca se impune corectarea salariului directorului si discutarea oportunitatii postului de director adjunct.   


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
6

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
259

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
230

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...