Ceartă în Consiliul Local de la nocturnă! “Dacă amânaţi, vă asumaţi că nu se face nocturna, domnule primar!”

 Nocturna de la Stadionul Municipal a fost, din nou, motiv de scandal, de această dată în Consiliul Local. Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a fost şi un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv, subiect care a generat discuţii contradictorii între consilieri.

 Eugen Ţurcanu, care este şi directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement a venit cu mai multe amendamente la acest proiect de hotărâre spunând că acesta nu a fost supus aprobării în forma pe care el a trimis-o.

“Noi am trimis spre adoptare un alt material şi s-a pus cu totul altceva. Rugămintea mea este să adoptaţi aceste amendamente ca să putem da drumul la procedura de achiziţie. Dacă amânaţi, vă asumaţi că nu se face nocturna în Botoşani. Am trimis proiectul de hotărâre într-o formulă care nu are de a face cu ce am primit astăzi", a spus Eugen Ţurcanu, are a făcut apel la aleşii municipali să voteze amendamentele sale pentru a se putea organiza cât mai repede licitaţia în vederea desemnării constructorului pentru ca FC Botoşani să poată juca în continuare meciurile acasă.

La rândul său, consilierul local Cătălin Alexa a spus că nu înţelege de ce s-a creat acest scandal privind nocturna, în condiţiile în care în alte oraşe, cum ar fi Vaslui, preţul a fost mult mai mare cu câteva sute de mii de euro faţă de ceea ce a stabilit proiectantul la Botoşani.

Şi Gheorghe Iavorenciuc a spus că ar trebui încheiat acest scandal, iar preţul final se va decide la licitaţie.

Viceprimarul Cosmin Andrei a invocat o colaborare deficitară cu cei de la DSPSA, spunând că documentele pe care le solicită de la această direcţie ajung la el cu mare întârziere.  

Intr-un final, primarul Ovidiu Portariuc a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv că amendamentele depuse de directorul DSPSA necesită discuţii mai ample, proiectul urmând a fi rediscutat într-o şedinţă ulterioară.

“Propun retragerea proiectului şi repunerea pe ordinea de zi în şedinţă extraordinară pentru că nu putem ca la un proiect de o asemenea importanţă să acceptăm amendamente scrise pe genunchi acum. Trebuie să avem o discuţie, să fundamentăm toate aceste propuneri şi domnule director de luni vă aşteptăm la discuţii", a concluzionat primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...