Cea mai mare criză a USL: "Dacă nu se face nimic, nu mai putem merge împreună"

Cea mai mare criză a USL: "Dacă nu se face nimic, nu mai putem merge împreună"
Conflictul dintre Sorin Roşca Stănescu şi Victor Ponta pune USL în faţa celei de-a doua crize în termen de o lună. Nemulţumit că senatorul PNL care l-a acuzat că este şantajabil şi face jocurile serviciilor secrete nu a fost exclus din partid, premierul Victor Ponta i-a dat lui Crin Antonescu un ultimatum: ori Roşca Stănescu este sancţionat până luni, ori "nu mai putem merge împrreună".
 
"Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare. De altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat (cu acuzaţiile, n.r.). Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Ponta, citat de gandul.info.

Crin Antonescu, pe de altă parte, conideră subiectul închis şi scoate din discuţie, în acest moment, scenariul excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din PNL. "Îl înţeleg pe Victor Ponta pe plan uman, politic, amical, dar decizia aceasta este şi nu va fi alta până luni", a replicat liderul PNL, adăugând că nu vrea să înţeleagă poziţia lui Ponta "în termenii unui ultimatum". Mai mult, liderul liberalilor avertizează că, dacă PSD insistă cu acest caz, vor trebui reluate în discuţie situaţiile unor parlamentari social-democraţi care au făcut "declaraţii violente la adresa miniştrilor PNL", cu aluzie la sebastian Ghiţă, apropiat al lui Victor Ponta.
 
Ultimatumul lui Ponta şi replica lui Antonescu
 
Termenul dat de Victor Ponta pentru dezamorsarea conflictului printr-o sancţiune aplicată senatorul PNL pentru încălcarea protocolului USL este ziua de luni, când are loc următoarea şedinţă a alianţei.
 
"Eu aştept în continuare până luni să existe o delimitare clară, nu aşa, «Să nu mai faci !». Păi nu i-am mai spus o dată domnului Roşca Stănescu să nu mai facă ? Ce, suntem la şcoală ? Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă", a afirmat Ponta, conform sursei citate.
 
Pentru Crin Antonescu "cea mai mare criză a USL" nu este însă cea legată de cazul Stănescu, ci instalarea Codruţei Kovesi la DNA, propusă de Victor Ponta, fără a-i anunţa pe liberali în prealabil.
 
"Dacă Victor Ponta e nemulţumit, îmi pare rău, dar asta e decizia. Îl vom penaliza printr-o delimitare categorică, iar pe viitor vom merge pe o sancţiune mergând până la excludere. Dacă ar fi fost acum luată în calcul excluderea, am fi făcut-o astăzi. Cea mai mare criză în USL a avut loc ceva mai înainte. Nu vreau să înţeleg declaraţiile sale în termenii unui ultimatum", a comentat Antonescu, la Realitatea TV.
 
În plus, liderul PNL, a avertizat că redeschiderea discuţiei ar însemna extinderea sancţiunilor şi la alte cazuri, cu aluzie la cel al lui Sebastian Ghiţă. "Să încercăm să pornim de la zero. Altfel, ar trebui să discutăm şi alte cazuri. Există declaraţii violente ale unor parlamentari PSD la adresa unor miniştri PNL, ca şi poziţii ale unei televiziuni care aparţine unui parlamentar PSD, dar eu nu vreau să invoc aceste lucruri, pentru că nu vreau să ne certăm", a adăugat Antonescu.
 
Sorin Roşca Stănescu a demisionat din comisia de anchetă în cazul judecătorului Corneliu Bârsan, susţinând că s-a încercat muşamalizarea cazului şi acuzându-l pe Victor Ponta de acest lucru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
340

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
487

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...