Cea mai gustoasa reteta de post: chiftelute

Bucătăria românească recomandă o reţetă foarte apreciată, de post.

Ingrediente:

300 gr soia granule
1 morcov
1 ceapa
50 ml ulei
1 capatana usturoi
50 ml apa minerala
100 gr faina
sare si piper – dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
   
Intr-un bol se adauga soia stoarsa, ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
   
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
   
Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Se servesc reci ca aperitiv cu de sos de rosii sau  mustar. Se pot servi si calde alaturi de garnitura si salata.

Vezi mai multe reţete pe bucataria-romaneasca.ro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea veteranului de război care la 15 ani devenea copil de trupă: ”Au plecat pe front cu căruțele din Botoșani!” (Foto)

astăzi, 15:55

”A îndurat și frig și mizerie”, povestește astăzi, la 91 de ani, doamna Domnica, cea care i-a fost alături soțului ei în viață, dar și în profesie. Astăzi este ...

Adolescent preluat de elicopterul SMURD în stare gravă, după ce a căzut dintr-un copac!

astăzi, 14:39

Elicopterul SMURD a fost solicitat sâmbătă, 2 august 2025, pentru a prelua un băiat în vârstă de 16 ani. S-a întâmplat la Dorohoi, unde băiatul a căzut dintr-un ...

Luni, de la 21.30: Spectacolul este garantat în „Giulești”, atât în tribune cât și pe teren

astăzi, 13:55

Cele două formații sunt neînvinse în acest debut de sezon, fiind despărțite de două puncte în clasament. „Alb-vișiniii” au plecat în această rundă din po...