Cea mai gustoasa reteta de post: chiftelute

Bucătăria românească recomandă o reţetă foarte apreciată, de post.

Ingrediente:

300 gr soia granule
1 morcov
1 ceapa
50 ml ulei
1 capatana usturoi
50 ml apa minerala
100 gr faina
sare si piper – dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
   
Intr-un bol se adauga soia stoarsa, ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
   
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
   
Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Se servesc reci ca aperitiv cu de sos de rosii sau  mustar. Se pot servi si calde alaturi de garnitura si salata.

Vezi mai multe reţete pe bucataria-romaneasca.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi amendați, iar alții s-au trezit cu roțile blocate, după ce au parcat neregulamentar! (Foto)

astăzi, 09:00

Polițiștii Locali din Botoșani au organizat și desfășurat în cursul nopții de 06 spre 07 februarie, acțiuni pentru constatarea și sancționarea unor fapte de nerespectare a prevederilor...

Leo Grozavu a trecut la atac, după Botoșani - Dinamo: „Suntem fraierii de serviciu!"

astăzi, 08:30

Moldovenii au pierdut două puncte, având în vedere că au marcat primii, prin Mitrov (11), iar apoi au fost egalați în minutul 45, după un gol semnat de Cîrjan. Leo Groza...

Incendiu într-o gospodărie din Coțușca, alarma a fost dată de vecini! (Foto)

astăzi, 08:05

Pompierii au fost solicitați să intervină, noaptea trecută, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Coțușca. O anexă, lipită de casă a luat foc și ex...