Cea mai gustoasa reteta de post: chiftelute

Bucătăria românească recomandă o reţetă foarte apreciată, de post.

Ingrediente:

300 gr soia granule
1 morcov
1 ceapa
50 ml ulei
1 capatana usturoi
50 ml apa minerala
100 gr faina
sare si piper – dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
   
Intr-un bol se adauga soia stoarsa, ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
   
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
   
Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Se servesc reci ca aperitiv cu de sos de rosii sau  mustar. Se pot servi si calde alaturi de garnitura si salata.

Vezi mai multe reţete pe bucataria-romaneasca.ro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două spectacole în acest weekend la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:40

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili și &...

Ce a pățit un călător urcat în tren! ( Foto, Video)

astăzi, 07:35

Dialog în tren: - Mă bucur grozav că mă întorc la Braşov! - Vă cred, Braşovul este un oraş foarte frumos! - Ah, abia aştept să ajung! - Da, însă cred că de dat...

ATENȚIE, șoferi! Cod Galben pentru mai multe localități din județul Botoșani!

astăzi, 07:15

Meteorologii au emis un Cod Galben de ceață pentru o parte din județul Botoșani care este valabil până la ora 09:00. Din această cauză, pe drumurile din Albești, Trușești, Ște...