Cea mai gustoasa reteta de post: chiftelute

Bucătăria românească recomandă o reţetă foarte apreciată, de post.

Ingrediente:

300 gr soia granule
1 morcov
1 ceapa
50 ml ulei
1 capatana usturoi
50 ml apa minerala
100 gr faina
sare si piper – dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
   
Intr-un bol se adauga soia stoarsa, ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
   
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
   
Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Se servesc reci ca aperitiv cu de sos de rosii sau  mustar. Se pot servi si calde alaturi de garnitura si salata.

Vezi mai multe reţete pe bucataria-romaneasca.ro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Şoferii începători ar putea rămâne fără dreptul de a conduce maşini puternice!

astăzi, 12:40

Şoferii începători ar putea rămâne fără maşini puternice, în urma accidentelor numeroase din ultimii ani. Asta doar dacă o lege trece de Parlament. Momentan, este la stadiul d...

Primar din județul Botoșani sub control judiciar: A primit o mită de 500.000 de lei!

astăzi, 12:14

Procurorii DNA au dipus măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, față de primarul unei comune din județul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită &i...

Următorul meci pe teren propriu: FC Botoșani înfruntă UTA pe 6 octombrie!

astăzi, 11:59

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și deținătorul de drepturi TV au anunțat programul și televizările etapei a XII-a din SuperLigă. În această rundă, „roș-alb-albaștrii&rdqu...