Cea mai bogată femeie din România și cea mai bogată româncă din lume!

Cea mai bogată femeie din România și cea mai bogată româncă din lume!
Cea mai bogată femeie din România are o avere de 250 de milioane de euro, în timp ce cea mai bogată româncă din lume este căsătorită cu un american care are în conturi 8,6 miliarde de dolari.

Potrivit Capital.ro, Anca Vlad este cea care deţine lanţul de farmacii Catena. De asemenea, ea este cea care adus în România o pastă de dinţi celebră în anii '90: Aquafresh. Vlad spune că sloganul "Aquafresh în trei culori protejează de trei ori" îi aparţine.

Cariera a început să şi-o construiască încă de la terminarea facultăţii. Pentru ca stâpanea foarte bine limba engleză, lucra şi în calitate de ghid şi traducător. În 1987, s-a ivit o oportunitate pentru a lucra la Camera de Comerţ a României, ca director de ţara pentru o mare companie străină – SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. A utilizat aceasta şansa care a pus-o pe orbita marketingului internaţional.

O dată cu aparitia Decretului 54, primul act normativ care permitea, după Revoluţie, înfiinţarea unei firme private, Anca Vlad decide să părăseasca sectorul de stat. Şi-a înfiinţat mai întâi un birou de marketing care avea ca obiect de activitate prestarea serviciilor de consultanţă. Aşa a apărut compania Fildas Trading S.R.L. S-a început cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de dolari, în 1991 şi sapte angajati. Lanţul de farmacii Catena numără în prezent 570 de unităţi  şi 1.000 de angajaţi. 
Anca Vlad, 59 ani, este în prezent, cea mai bogată femeie din România cu o avere de 240-250 milioane de euro. 


Cea mai bogată româncă din lume

Cea mai bogată româncă din lume este soţia miliardarului american John Paulson, Jenny. Nu se cunosc prea multe informaţii din timpul în care aceasta a trăit în România. Ea a renunţat la cetăţenia română atunci când a fost naturalizată în SUA, iar din anul 2000 este căsătorită cu John Paulson, miliardar care controlează compania  Paulson & Co şi cu care are două fete, arata Capital.ro.

Jenny Zaharia a fost asistenta personală a lui John, iar de când s-au căsătorit, apare rareori în public şi atunci la evenimente caritabile.
John Paulson, 60 de ani, are o avere estimată la 8,6 miliarde de dolari, fiind clasat pe locul 42 în topul celor mai bogaţi americani, conform revistei Forbes.

Familia Paulson este foarte activă din punct de vedere filantropic. Cei doi fac donaţii anuale de peste 25 mil. dolari, în special către Universitatea din New York şi către spitale.

Jenny şi soţul ei au donat 100 de milioane de dolari pentru conservarea parcului Central Park din New York.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
67

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
97

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
158

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...