Ce vrea să știe statul despre români

Ce vrea să știe statul despre români
Unde, ce și cât lucrezi, dacă trăieşti sau nu în concubinaj, dacă ai probleme cu vederea, auzul, mersul ori memoria, dacă ai dificultăți în a te spăla ori îmbrăca singur!

Operatorii din cadrul recensământului populației și locuințelor se va avea loc peste patru luni vor completa, în fiecare gospodărie, cel puțin trei formulare stufoase, conținând, fiecare, zeci de rubrici.

Printre altele, autoritățile vor să știe cu exactitate unde, ce și cât lucrează fiecare român, dacă trăiesc sau nu în "uniune consensuală" (concubinaj), dacă au probleme cu vederea, auzul, mersul ori memoria, dar și dacă au dificultăți în a se spăla ori îmbrăca singuri. Nici abilitățile de comunicare cu cei din jur nu au fost uitate, scrie capital.ro.
 
Conform sursei citate, recensământul va lua în calcul și persoanele plecate dintr-o gospodărie, pe termen scurt (sub un an) sau lung (peste un an), recenzorii fiind obligați să ceară amănunte despre acestea (pe lângă sex, vârstă, religie și etnie, și unde, când și de ce au plecat).
 
Autoritățile vor să știe, de asemenea, totul despre locuințele românilor: materialul din care sunt construite, suprafața, dar mai ales dotările. Se vor cere detalii despre existența băilor, closetelor și bucătăriilor, dar și despre utilități (electricitate, apă, canalizare, încălzire, aer condiționat).
 
Recensământul va avea loc în perioada 12-21 martie 2011. Cu această ocazie, sistemul de învățământ ar trebui, potrivit unei hotărâri de guvern din 2009, să intre ăn vacanțăp, având în vedere că majoritatea recenzorilor vor fi cadre didactice. Pentru fiecare zi de activitate, recenzorii vor primi 50 de lei brut.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
124

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
479

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
188

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...