Ce vor pensionarii din Botoşani de la poliţiştii locali!

Ce vor pensionarii din Botoşani de la poliţiştii locali!
Pensionarii din municipiul Botoşani au cerut autorităţilor, în ultima şedinţă a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, rezolvarea mai multor aspecte ce ţin de curăţenia şi ordinea publică în municipiul Botoşani.

Pensionarii au cerut adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se interzică afişajul în afara locurilor destinate pentru aşa ceva, şi de asemenea cer sancţionarea celor  care aruncă mucuri de ţigară, ambalaje de hârtie sau plastic de la diverse bunuri de consum, în afara locurilor sau coşurilor destinate pentru aşa ceva.

Vârstnicii au avut o solicitare şi în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor locali. Ei au cerut ca “Poliţia Locală să îşi facă rondul şi pe jos, fără consum de carburant, şi să fie mai atenţi la comportamentul grupurilor ce staţionează prin parcuri şi chiar pe străzi".

Totodată, pensionarii au mai cerut depistarea şi sancţionarea celor care scriu pe faţadele clădirilor.

Reprezentanţii Primăriei, prezenţi la întâlnire, au transmis că o parte dintre solicitări sunt deja reglementate prin Hotărâri de Consiliu Local, şi de fiecare dată când se constată o faptă antisocială sau de vandalism se acţionează în consecinţă. 

 

Spune-ne opinia ta