Ce ti-e scris... ti se citeste pe fata!

Ce ti-e scris... ti se citeste pe fata!
În cazul multor afecţiuni, organismul trimite în exterior semnale uşor de descifrat, spune dr. Maoshing Ni. Expert în antiaging şi autor al cărţii "Secretele longevităţii", medicul susţine că anumite afecţiuni pot fi citite pe faţă. "Organismul transmite mesaje, de la dezechilibre hormonale şi până la afecţiuni grave precum bolile de inimă", declară el pentru www.yahoo.com.

Astfel, fruntea este asociată cu inima şi intestinul subţire. Specialistul spune că petele mici de roşeaţă pe frunte sau vasele de sânge din această zonă sunt semne clare de apariţie a bolilor cardiace, precum hipertensiunea. "Un atac de cord poate fi «prezis» de apariţia unor puncte de culoare verde-albăstrui pe frunte, după care apar palpitaţiile, ameţelile, dificultăţile de respiraţie şi furnicăturile", completează dr. Mao.

Medicul specialist - singurul care stabileşte diagnosticul

Nasul este corespondentul afecţiunilor legate de splină, pancreas şi stomac. Specialistul în medicina chineză spune că, atunci când pe vârful nasului apar mici puncte roşii sau coşuri, ceva nu este în ordine cu alimentaţia.

"De regulă, organismul reacţionează aşa atunci când avem o indigestie, de regulă apărută după ce mâncăm ceva gras şi bogat în glucide", spune medicul.

Mai mult, capilarele sparte de pe nas ar putea dezvălui abuzul de alcool, dar pot fi şi o cauză a stresului.

Bărbia este asociată cu rinichii şi vezica urinară. "Petele de culoare maro din jurul gurii şi de pe barbă apar şi atunci când organismul produce în exces estrogen sau testosteron, deci o dereglare hormonală", explică dr. Mao.

Medicul adaugă că modificarea culorii conturului buzelor poate fi semn al infertilităţii. Mai mult, persoanele care au bărbia mică sunt predispuse bolilor de rinichi.

Obrazul drept transmite mesaje despre plămâni şi intestinul gros. Specialistul spune că modificarea culorii pielii, apariţia unei uşoare acnee sau a eczemei reprezintă semne ale instalării unei răceli. "De regulă, aceste modificări ale culorii pielii obrazului drept sunt specifice persoanelor care sunt predispuse la alergii respiratorii", completează medicul.

Obrazul stâng este corespondentul afecţiunilor legate de ficat şi vezica biliară. "Apariţia petelor de culoare gălbuie sub ochiul stâng poate indica calculi biliari, dar şi un nivel crescut al colesterolului în sânge", exemplifică dr. Mao.

Specialistul spune că aceste semne nu trebuie ignorate, dar recomandă evitarea automedicaţiei.

"Acestea sunt indicii ajutătoare, pe care un medic specialist ştie cum să le interpreteze, însă doar în urma unui control medical se poate prescrie tratamentul adecvat", conchide medicul.


Sursa: gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
168

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...