Ce spune directorul DSPSA despre noul scandal cu câinii comunitari!

Ce spune directorul DSPSA despre noul scandal cu câinii comunitari!
Directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) Botoşani a venit, vineri, cu o serie de lămuriri, după ce un membru al ADOR a lansat acuzaţii pe o reţea de socializare cum că firma de ecarisaj ar aduce în padocul din municipiul Botoşani câini care sunt din alte localităţi, pentru a încasa mai mulţi bani.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a precizat că pentru întreţinerea câinilor din padoc, firma Trio Construct, cu care este încheiat contract pentru întreţinerea câinilor primeşte bani pe boxă, şi nu pe număr de patrupede.

“DSPSA are încheiat un contract de colaborare cu firma Trio Construct din luna octombrie 2014 şi conform acestui contract ei nu sunt plătiţi la numărul de câini din padoc, cum insinuează doamna Cardaş că, cu cât ar fi mai mulţi câini cu atât ar lua bani mai mulţi, ci ei sunt plătiţi la numărul de boxe. Conform unui document încheiat între Trio Construct şi DSPSA noi plătim 3,4 lei pe zi/boxă fără TVA indiferent de numărul de câini aflat în padoc. Sunt 228 de boxe facturate lunar ca şi întreţinere. Nu prea văd de ce ar fi interesaţi să fie mai mulţi câini. Conform contractului au de capturat câte 100 de câini lunar în octombrie, noiembrie, decembrie 2014 şi în ianuarie 2015, şi se prevede în contract că ulterior va creşte pe baza observaţiilor din teren. Nu aveau niciun target de capturare ca să fie presaţi să captureze. Sunt nişte insinuări şi nişte presupuneri total false pe care le face doamna Cardaş, noi avem hârtii şi contractul", a declarat directorul DSPSA.

Pe lângă sumele plătite pentru întreţinere, DSPSA plăteşte însă 80 de lei pentru capturarea fiecărui patruped. "Ecarisajul primea de la primarie 80 de lei, 25 ramaneau la hotii de caini, restul in buzunar, fara cheltuiala de anestezice sau mai stie ce. Primaria ramanea pierduta-pradata din banii contribuabilului", se arată în postarea de pe o reţea de socializare a medicului Elena Cardaş, cea care a lansat şi acuzaţiile la adresa firmei de ecarisaj. 

Cât priveşte câinii aduşi din alte localităţi, Ţurcanu a precizat că din animalele capturate în luna ianuarie, în urma verificărilor s-a depistat că şase dintre acestea aveau microcip, iar greşeala firmei de ecarisaj a fost că nu a anunţat stăpânii.
 
“Azi (vineri) au venit la noi cu fişe individuale ale câinilor care intră în padoc. Din aceşti şase câini capturaţi în luna ianuarie care au microcip trei au fost deja adoptaţi. Noi, DSPSA, le vom solicita să ştorneze aceşti şase câini din situaţia de plată pentru că, conform contractului, trebuiau să anunţe proprietarul, în cazul în care câinele fără stăpân intrat în adăpost este identificat printr-un mijloc de identificare, cip, şi erau obligaţi să stabilească identitatea proprietarului şi să îl notifice în 24 de ore prin telefon sau email, a afirmat Eugen Ţurcanu.

La nivelul DSPSA, va fi formată o comisie internă care va verifica toţi câinii din padoc pentru a se vedea dacă mai sunt şi alte situaţii de acest gen.

“Va fi o comisie internă să verifice dacă mai sunt şi alţi câini cu microcip pentru a le ştorna şi a scoate din situaţiile de plată respectivele exemplare. Dacă se dovedeşte că este o chestie voită şi cei care sunt în temă şi au informaţii în acest sens cunosc că s-au întâmplat lucrurile acestea îi rugăm să se adreseze DSPSA pentru a face o plângere împotriva acestei firme pentru fals în declaraţii şi eventual vom rezilia contractul dacă situaţia o impune. Deocamdată lucrurile sunt în faza de analiză, cercetare. Noi nu tolerăm şi nu închidem ochii la nimic cum sugerează doamna Cardaş", a conchis directorul DSPSA.
 
Şi Executivul Primăriei a luat vineri o serie de măsuri, fiind depusă o sesizare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
98

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
103

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
151

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...