Ce spune Antonescu despre o candidatura la prezidentiale

Presedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu a declarat ca nu exclude posibilitatea de a ramane candidat la presedintia Romaniei, afirmand insa ca nu va mai concura pentru conducerea partidului.

"Pot sa fiu orice. Mai putin Papa, pentru ca nu sunt catolic, si presedinte al SUA, pentru ca nu sunt american. Daca tot vom avea un Congres, vom stabili un candidat sau un mecanism care sa stabileasca un candidat pentru prezidentiale", a declarat Crin Antonescu, raspunzand unei intrebari despre posibilitatea de a ramane candidatul partidelor de dreapta la presedintia Romaniei.

"Dorim o regrupare, o concentrare a fortelor de dreapta care sa se opuna actualei majoritati guvernamentale si care sa aiba ca tinta imediata desemnarea unui candidat la alegerile prezidentiale", a continuat Antonescu, care a anuntat si ca il sprijina pe Klaus Iohannis in preluarea conducerii PNL.

"Sustin candidatura lui Klaus Iohannis. Suntem de altfel in aceasta situatie de a avea un Congres extraordinar din cauza lui Klaus Iohannis pentru ca daca nu demisiona din functia de vicepresedinte, ar fi preluat atributiile de presedinte al partidului", a spus Crin Antonescu, conform ziare.com.

"Eu nu mai candidez. Daca intentia mea era sa raman presedinte nu mai inaintam o anumita cifra", a spus Antonescu, adaugand ca ar fi concurat totusi daca ar fi existat un candidat la conducerea partidului care "ar fi vrut sa aduca PNL in curtea PSD-ului".

Presedintele demisionar al PNL a aratat ca in cadrul Congresului Extraordinar se va urmari crearea unui mecanism de negociere a unui candidat comun al Dreptei la prezidentiale, adaugand ca nu colaboreaza cu presedintele Traian Basescu si ca orice informatie despre o astfel de situatie e o minciuna.

"Colaboram cu Basescu doar in capul unora. Nu am avut nicio forma de colaborare cu Traian Basescu, niciun dialog", a spus Antonescu, acuzand explicit mai multe posturi de televiziune de falsificarea adevarului.

"PNL nu are pe agenda un dialog cu PMP", a mentionat presedintele PNL, fara insa a exclude cu desavarsire aceasta posibilitate. "Daca vreti sa ma intrebati de PMP, presedintele PMP este domnul Tomac, si nu includ, si nu exclud", a spus Crin Antonescu, sugerand ca si Partidul Miscarea Populara ar putea fi inclus in discutiile privind o mare coagulare a fortelor de dreapta.

PNL si PDL au initiat discutii privind o posibila coalizare in vederea unei propuneri comune pentru un candidat al Dreptei la prezidentiale in urma rezultatelor la alegerile europarlamentare de duminica, in care alianta de guvernare din jurul PSD a obtinut o victorie covarsitoare.

Dupa anuntarea rezultatelor, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a anuntat demisia din fruntea partidului, gest urmat de intreaga echipa din Biroul Politic. Antonescu a ramas insa presedinte interimar pana la Congresul Extraordinar.

Si alte partide din zona dreptei si-au anuntat dorinta de a participa la discutii privind o coagulare politica. Elena Udrea, in numele PMP, si-a exprimat indoiala, dar si dorinta partidului sau de a intra in astfel de discutii, iar liderul FC, Mihai Razvan Ungureanu, a participat deja la o discutie cu liderii PDL, mai scrie ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...