Ce semnale ciudate iti transmite corpul tau

Ce semnale ciudate iti transmite corpul tau
Sigur te-ai intrebat macar o data de ce ai senzatii de déjà-vu, "fluturi in stomac" sau miscari bruste in somn. Iata explicatiile specialistilor pentru cele mai mari mistere ale corpului tau, de la cosmopolitan.ro!

Déjà-vu

Vezi o cladire sau o persoana si deodata ai certitudinea faptului ca le cunosti de undeva, ca le-ai mai intalnit candva. Din pacate, asta nu inseamna ca ai capacitati paranormale. Oamenii de stiinta au demonstrat ca, de fapt, este vorba de un scurtcircuit al neuronilor, de aceea procesezi evenimentele noi ca apartinand trecutului. Aceste scurtcircuite apar frecvent in perioadele in care esti stresata sau deprimata. In cazul in care ai numeroase episoade de déjà-vu, du-te la doctor pentru un control, deoarece poate fi semn de epilepsie.

Miscari bruste in somn

Stai linistita, nu e vorba de nicio afectiune. Cand te pregatesti sa adormi, sistemul tau nervos intra in stand-by (inclusiv partea creierului responsabila cu miscarea), pe timpul somnului functionand numai sistemul parasimpatic. Nu e nimic neobisnuit ca in timpul acestei treceri sa apara miscari involuntare ale corpului.

Ai o palpitatie neasteptata

Te-ai speriat, esti foarte stresata sau tocmai ai aflat o veste socanta - atunci ti se pare ca inima te sageteaza deodata si inexplicabil. De fapt, ceea ce se intampla e contrariul: bataile inimii scad in intensitate si numar, iar ceea ce simti e pauza dintre doua batai ale inimii. Asta se intampla pentru ca ti-ai supus organismul la un soc care a determinat o descarcare brusca de adrenalina. Daca suferi des de astfel de palpitatii, consulta un medic pentru ca e posibil sa fie vorba de o problema mai grava.

Menstruatia sincronizata

Ai observat ca, dupa un timp, menstruatia ta se sincronizeaza cu cele ale colegelelor tale de birou? Compania Tampax a comandat un studiu privind aceasta situatie ciudata si s-a demonstrat ca feromonii sunt de vina pentru aceasta stare de fapt. Mai exact, feromonii se sincronizeaza. Dar, ce e mai ciudat: perioada in care menstruatia apare lunar la un grup de femei care stau mult timp in aceeasi incapere este dictata de o singura persoana, cea care are cei mai multi si mai puternici feromoni.

Fluturi in stomac

Te pregatesti pentru prima intalnire cu un tip dupa care ti s-au aprins calcaiele si simti cum in stomacul tau zboara haotic roiuri de fluturi. De fapt, aceasta senzatie precede orice eveniment important al carui final nu-l poti controla - care poate iesi bine sau rau (o intalnire cu un barbat, un interviu pentru un job etc). Corpul incepe sa reactioneze, nervii sunt foarte sensibili si inima incepe sa-ti bata mai rapid - asa apar senzatiile de "fluturi in stomac" sau "inima-n gat".

Te "contaminezi" de cascat

Nu ti-e somn, nici macar nu esti obosita, cu toate astea, cand cineva incepe sa caste pe langa tine, in mai putin de cinci minute nu-ti mai poti tine gura inchisa. Ce se intampla, de fapt? Nu, nu e vorba de vreun virus ciudat, explicatia este simpla: avem o tendinta inconstienta de a copia comportamentul altora. Iar aceasta reactie inconstienta nu se rezuma doar la a imita cascatul, ci si gestica sau tonul vocii.

Esti cu capul in nori

Esti indragostita, vezi viata in roz, cu norisori, soare si cer senin de vara, zambesti tot timpul, esti euforica, capabila sa infrunti orice situatie cu optimism si uiti sa mananci. Sigur te-ai intrebat ce se intampla cu tine in asemenea situatii. Responsabile pentru starea ta sunt endorfinele; ele au acelasi efect ca un drog - impanzesc tot corpul dandu-ti o stare plenara, care calmeaza inclusiv durerile fizice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
460

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
149

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...