Ce s-a întâmplat cu câinele care a emoţionat milioane de oameni. "Nu am mai văzut niciodată aşa ceva"

Ce s-a întâmplat cu câinele care a emoţionat milioane de oameni. "Nu am mai văzut niciodată aşa ceva"
Ajuns vedetă după ce o fotografie în care stăpânul său îl ţinea în apă pentru a-i uşura suferinţa, câinele Schoep, un ciobănesc german din SUA, diagnosticat cu artrită, a împlinit recent 20 de ani, fapt ce l-a uimit chiar şi pe veterinarul său, Erik Haukass. "Nu am mai văzut niciodată aşa ceva", a recunoscut el, citat de Daily Mail, preluat de gandul.info.
 
În perioada când scufundarea în apă era singura metodă care îl ajuta pe Schoep să adoarmă, nimeni nu-i mai dădea mult de trăit. Miracolul însă a venit după ce milioane de oameni au văzut fotografia înduioşătoare, care au făcut donaţii pentru a-l ajuta. Datorită tratamentului terapeutic, Shoep a împlinit recent vârsta de 20 de ani şi, surprinzător chiar şi pentru stăpânul său, se simte mult mai bine.
 
"Merge mult mai repede, dă din coadă şi îşi ţine urechile ridicate. Iar noaptea doarme mult mai uşor", a povestit John Unger, stăpânul patrupedului.
 
Influenţat de donaţiile a mii de străini, Unger, împreună cu veterinarul şi cea care a realizat celebra fotografie, au înfiinţat o Fundaţia Schoep Legacy, pentru a le veni în ajutor şi altor stăpâni cu animale în aceeaşi situaţie. Până acum, aceştia au reşit să strângă aproximativ 25.000 de dolari (aproape 19.000 euro), suficient cât să ajute alţi 30-40 de căţei.

Schoep a devenit cunoscut în întreaga lume vara trecută, când a fost postată pe internet o fotografie în care stăpânul său încerca să-l adoarmă ţinându-l în apă. Artrita de care suferea îl împiedica pe patruped să meargă, să se joace şi să adoarmă în condiţii normale. Povestea lui Schoep şi a stăpânului său a început când acesta, împreună cu fosta logodnică, l-au adoptat de la un centru. "Am simţit că el este alesul", spunea atunci Unger.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
143

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
74

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
76

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...