Ce propuneri au sindicaliştii din învăţământ legat de concursul pentru directorii de şcoli

SindicaliÅŸtii din învăţământ vor ca aspiranÅ£ii la posturile de director din unităţile de învăţământ să participe la concursurile ce vor fi organizate doar dacă au acordul Consiliului profesoral.

Liviu Axinte, preÅŸedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ BotoÅŸani, a precizat că proiectul privind metodologia de organizare a concursurilor pentru directorii de È™coli se află în dezbatere publică.

"Concursul ar trebui să se organizeze în octombrie-noiembrie, sens în care ministerul a publicat un proiect de ordin privind metodologia de organizare a concursului. Ordinul este în dezbatere publică. Una din propunerile noastre este aceea ca profesorii care vor să ocupe un post de director să aibă acordul Consiliului Profesoral al unității la care vrea să candideze. Consiliul profesoral ar putea să nu dea acordul pentru cineva din afara È™colii", a declarat Liviu Axinte.

Sindicaliștii mai cer ca testele pe care le primesc candidații la funcția de director să fie mai complexe iar numirile să nu mai fie făcute politic.

"Consider că maniera în care este construită această metodologie, nu este elocventă pentru capacitatea managerială a candidatului pentru postul de director. Să tragi o concluzie despre cineva doar din câteva întrebări, nu este elocvent", a adăugat liderul LSI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

PoliÈ›iÈ™tii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat È™i reÈ›inut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internaÈ›ional pentru săvârÈ™irea infracÈ...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul BotoÈ™ani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...