Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști

Ce PRIME mai primesc botoșănenii de Paști

Puțini sunt angajații care de Paști pleacă acasă cu portofelele mai pline, pe lângă salariu aceștia primind și o primă în bani sau tichete cadou.      

La Botoșani, norocoși se pot considera cei care lucrează în mediul privat, pentru că bugetarii și-au luat de mult gândul de la tradiționala primă de Paști. Unele firme de pe plan local păstrează această tradiție de a acorda de Paști angajaților câte un bonus financiar, în funcție de realizările acestora, dar și de profitul firmei.

Societatea Elsaco acordă angajaților o primă între 200 și 300 de lei, în funcție de realizările fiecărei firme din grup.

Firma Victor Construct acordă salariaților prime cuprinse între 150 și 600 de euro, în funcție de performanțele fiecăruia.

La Rapsodia Conf, salariații primesc o săptămână liber, dar și tichete în valoare de 50 de lei.

Fiecare angajat al societății Electroalfa a primit un bonus financiar de 350 de lei net, în timp ce salariații societății Mecanex au primit tichete în valoare de 200 de lei.

Mai multe firme din domeniul confecțiilor au acordat angajaților tichete cadou, de până în 100 de lei, în timp ce la unele societăți salariații au primit pentru Paști produse alimentare.

În sectorul bugetar, anagajații trebuie să se mulțumescă doar cu leafa.

Dacă în ceilalți ani, personalul Spitalului Județean Mavromati, care face parte din Sindicatul Sanitas, mai primea câte un bonus, anul acesta pușculița este goală. "Anul acesta nu avem de unde da, pentru că am avut alte cheltuieli. Stăm mai subțire financiar și nu ne permitem", a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botoșani.

Ceva mai norocoși sunt angajații societăților subordonate Consiliului Local, care primesc prime în bani, prevăzute de contractul colectiv de muncă, de până la 250 de lei, în bani sau tichete cadou.

Și la Direcția Silvică angajații primesc o primă de 200 de lei, prevăzută de asemenea în contractul colectiv de muncă.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
279

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
121

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
127

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...