Ce pedeapsă au primit doi botoşăneni care au tâlhărit, cu un topor, un bătrân!

Ce pedeapsă au primit doi botoşăneni care au tâlhărit, cu un topor, un bătrân!
Cei doi au intrat peste un bătrân în casă, în plină noapte, l-au lovit cu coada unui topor şi l-au ameninţat cu moartea, după care au plecat din casa victimei cu suma de 1.850 de lei. 

Doi tineri, fraţi, unul în vârstă de 18 ani şi unul de 17 ani, au fost săltaţi acum două zile de poliţiştii de la Dolhasca din comunitatea de romi de la Gulia, în baza unor mandate de executare a unor pedepse într-un centru de detenţie pentru minori.

Conform Monitorul de Suceava, cei doi au fost condamnaţi definitiv pentru o faptă de tâlhărie calificată, comisă asupra unui bătrân în vârstă de 83 de ani. Cei doi au intrat peste bătrân în casă, în plină noapte, l-au lovit cu coada unui topor şi l-au ameninţat cu moartea, după care au plecat din casa victimei cu suma de 1.850 de lei. Fapta a fost comisă în noaptea de 4 spre 5 octombrie 2015, în satul Probota, oraşul Dolhasca.

Daniel Cezar Sârbu, în vârstă de 18 ani, a fost condamnat la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de zile, în timp ce fratele mai mic, Mihai Aurel Sârbu, a primit 2 ani de detenţie în aceleaşi condiţii. Cei doi sunt din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, însă de ceva vreme se aciuaseră în comunitatea de romi de la Gulia - Dolhasca.

Fraţii au ajuns în Penitenciarul de minori şi tineri Tichileşti din judeţul Brăila, unde îşi vor executa pedepsele. Ei au scăpat cu pedepse relativ uşoare în condiţiile în care erau minori la data comiterii faptelor.

Cei doi au fost prinşi de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava la aproximativ două săptămâni de la comiterea faptelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
110

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
64

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...