Ce nu vă spun vânzătorii din magazine: Smart TV-urile, o poartă pentru hackerii care vor să intre în casa dumneavoastră

Ce nu vă spun vânzătorii din magazine: Smart TV-urile, o poartă pentru hackerii care vor să intre în casa dumneavoastră

FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj, scrie Futurism.com.

Tehnologia modernă ne face viaţa mult mai uşoară, dar în acelaşi timp face ca iluzia intimităţii de care credeam că ne bucurăm acasă să dispară foarte rapid. După cum explică FBI într-un comunicat recent, smart TV-urile ar putea fi folosite pentru a ne spiona în propiile case, datorită camerelor video şi a microfoanelor cu care acestea sunt echipate, notează și Descoperă.ro.

„Dincolo de riscul ca producătorul TV şi dezvoltatorii de aplicaţii să vă asculte şi să vă privească, televizorul poate fi, de asemenea, o poartă pentru hackeri să vină în casa dvs”, a scris agenţia.

„Este posibil ca un atacator  cibernetic să nu poată accesa computerul dvs blocat, dar este posibil ca televizorul dumneavoastră neasigurat să-i poată oferi o cale uşoară prin ruter” atenționează specialiștii.

După cum explică jurnaliştii de la Futurism, aceasta nu este prima dată când vulnerabilităţile Smart TV-urilor sunt aduse în atenţia publicului. În 2018, o investigaţie a relevat că milioane de astfel de dispozitive pot fi foarte uşor accesate şi controlate de către hackeri.

În luna iunie, Samsung, unul dintre producătorii importanţi de Smart TV-uri, a publicat pe o reţea de socializare un mesaj prin care le reamintea clienţilor săi să efectueze o scanare de viruşi informatici la câteva săptâmâni pentru a nu fi susceptibili în faţa atacurilor informaţionale. Trebuie precizat că, la scurt timp, compania a fost nevoită să şteargă respectivul mesaj datorită răspunsului primit din partea mass media şi a publicului larg.

Agenţii FBI recomandă ca înainte de cumpărarea unui Smart TV să ne informăm cu privire la vulnerabilităţile pe care aceste dispozitive le pot avea şi, de asemenea, la modalităţi prin care acestea pot fi neutralizate sau ţinute sub control. De asemenea, FBI recomandă să înlocuim eventualele parole pe care aceste televizoare ar putea să le aibă din fabrică şi, la fel de important, să verificăm dacă microfoanele sau camerele sunt închise atunci când nu avem nevoie de acestea.

Un ultim sfat, un pic neobişnuit, dar pe care mulţi deja îl folosim cu laptop-urile noastre este acela de a acoperi camerele cu un stiker sau cu o bucată de bandă neagră. În acest fel, hackerii nu vor nu putea să vadă ce se întâmplă în casele noastre, chiar dacă reuşesc să treacă de sistemele de securitate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
602

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
127

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
81

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...