Ce miniştri se află pe LISTA REMANIERII

Guvernul va fi remaniat, o serie de miniştri urmând a fi retraşi din cauza activităţii şterse de la ministere, din cauza problemelor de imagine sau pentru a li se permite să candideze la europarlamentare, au anunţat, pentru gândul, surse din PSD şi PNL.

Cea mai importantă mutare o pregătesc liberalii. Surse liberale au declarat pentru gândul.info că liderii PNL vor să anunţe o surpriză la Delegaţia Permanentă programată la Sinaia pentru începutul lunii februarie: retragerea din guvern a vicepremierului Daniel Chiţoiu şi cooptarea în echipa guvernamentală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.

Pentru întărirea echipei guvernamentale, conducerea PNL pregăteşte o remaniere mai amplă, pe lângă numele lui Radu Stroe, care şi-a anunţat demisia joi, la solicitarea lui Crin Antonescu, pe listă celor care ar putea să plece se află şi numele ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a avut câteva schimburi de replici cu conducerea partidului, liderii PNL fiind nemulţumiţi de activitatea acesteia. Chiar dacă ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, nu a excelat în comunicare în timpul scandalului declanşat de accidentul aviatic, ea beneficiază încă de sprijinul conducerii partidului. Şi pentru ea sunt decisive următoarele săptămâni, conducerea PNL dorind să vadă dacă apar şi alte implicaţii negative asupra ministerului din cauza modului în care s-a intervenit pentru salvarea victimelor accidentului aviatic din judeţul Cluj.

Nica, singura certitudine deocamdată. Duşa, pe lista remaniabililor în cazul unei rocade de ministere

În tabăra social-democraţilor, lucrurile sunt aparent mai liniştite. Singura mutare certă anunţată de conducerea PSD este înlocuirea lui Dan Nica din fruntea ministerului Comunicaţiilor. Nica urmează să candideze pentru un loc de europarlamentar la alegerile din luna mai. Surse din PSD susţin că pe listă s-ar putea afla şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, dar candidatura acesteia nu reprezintă o certitudine, mai ales că ea a renunţat la postul de europarlamentar în favoarea celui de ministru. Ministrul Rovana Plumb a declarat pentru gandul.info ca nu va candida la europarlamentare.

Un alt posibil remaniabil din tabăra PSD este ministrul Apărării, Mircea Duşa. Dacă acesta este înlocuit, postul urmează să-i revină vicepremierului Gabriel Oprea, au explicat surse PSD pentru gândul.

Până în acest moment, nu a existat o discuţie mai amplă în interiorul USL despre un schimb de ministere, dar acest lucru nu este exclus. Social-democraţii şi-au exprimat în mai multe rânduri interesul pentru Ministerul de Interne, dorind să preia şi acest portofoliu, extrem de important în anul electoral 2014.

gandul.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...