Ce mazgalesti cand te plictisesti? Afla ce spune asta despre tine

Ce mazgalesti cand te plictisesti? Afla ce spune asta despre tine
Daca ai timpi morti, asteptand ceva, plictisindu-te sau ascultand un discurs neinteresant, exista posibilitatea de a incepe sa mazgalesti ceva. Iar ceea ce vei alege sa desenezi poate dezvalui trasaturi ale personalitatii tale si starea de spirit pe care o ai.

"Avem tendinta de a mazgali atunci cand suntem plictisiti sau stresati, iar din aceasta cauza suntem doar pe jumatate constienti de ce desenam, ceea ce inseamna ca trairile interioare ies la suprafata pe hartie", a declarat Ruth Rostron, grafolog si vicepresedinte in cadrul Institutului Britanic al Grafologilor.

In plus, cei mai multi dintre noi mazgalesc adesea cam aceleasi lucruri: stele, flori, cutii, etc., potrivit Daily Mail.

Persoanele emotive si sentimentale, care vor armonie si tanjesc dupa afectiune, tind sa foloseasca forme rotunde si linii curbe; persoanele practice tind sa deseneze linii drepte si patrate, cele determinate, hotarate, folosesc zig-zag-uri si triunghiuri, iar cele mai ezitante deseneaza ceva sumar.

De asemenea, o mazgalitura ampla, vasta, arata ca persoana respectiva este increzatoare, in timp ce una mica sugereaza ca persoana prefera sa observe, mai degraba decat sa participe.

Iata ce sugereaza cateva forme:

1. Fete

O fata placuta arata ca vezi partea buna din altii, in timp ce o fata ciudata sau urata poate sugera ca esti neincrezator. Fetele desenate comic demonstreaza o dorinta de a fi in centrul atentiei, iar chipurile copilaresti sugereaza ca ai nevoie de afectiune. Profilurile indica faptul ca esti un introvertit.

2. O tabla de sah

Patratelele in alb si negru de pe o tabla de sah sugereaza rabdare si perseverenta; probabil cantaresti bine mai multe optiuni. Totodata, este desenul favorit al persoanelor care sunt mai capricioase, care isi schimba frecvent starea de spirit.

3. Flori

Petalele rotunjite, asezate in jurul unui centru in forma de cerc indica faptul ca esti o persoana agreabila, prietenoasa, pentru care familia conteaza foarte mult.

Daca centrul florii este rotund, dar petalele sunt ascutite, cel mai probabil ascunzi un suflet cald in spatele unei "fatade" dure. Daca desenezi un buchet de flori care arata vesel atunci esti, cel mai probabil, o persoana sociabila. De cealalta parte, flori desenate cu capetele plecate arata ca esti impovarat de griji.

4. Fluturi, pasari si albine

Acestea sugereaza ca nu vrei sa iti asumi o responsabilitate sau ca nu vrei sa te inhami la vreo sarcina dificila.

5. Inimi

In mod evident, inimile indica romantism. Persoanele care deseneaza astfel de forme sunt sensibile la dragoste.

6. Desene elaborate

Mazgaliturile foarte detaliate, elaborate, sunt adesea desenate de persoane care tin foarte mult la anumite idei si conceptii, care nu renunta la ambitii sau la anumite persoane. Acest tip de desen este frecvent preferat de cei care sunt extrem de introvertiti.

7. Scari

Acestea sunt un simbol al ambitiei si al dorintei de a lucra metodic, dar arata adesea si ca ai o sarcina pe termen lung, importanta, pe care o tii sub control. Totodata, scarile pot sa indice o dorinta spirituala, poate de a fi mai fericit sau mai relaxat.

8. Sageti

O persoana determinata, cu un obiectiv bine stabilit, va desena sageti, tanjind subconstient catre a ajunge la tinta.

9. Barci si avioane

Desenarea unor astfel de obiecte, dar si a oricarui alt mijloc de transport, indica o dorinta de a scapa dintr-o situatie anume.

10. Casa

Aceasta mazgalitura frecventa sugereaza nevoia de a te simti in siguranta. O casa ordonata, ingrijita, indica o viata de familie sigura, iar una mai dezordonata in aspect, in special fara ferestre, indica faptul ca esti nefericit in viata de familie. O casa desenata singura, pe coama unui deal, sugereaza ca te simti singur si izolat.

11. O panza de paianjen

Aceasta poate simboliza sentimentul ca te simti prins intr-o capcana sau dorinta de a ademeni pe cineva intr-o relatie sau o situatie.

12. Nume sau initiale

Mazagalirea numelui tau sau a initialelor sugereaza faptul ca te bucuri sa fii in centrul atentiei. Adolescentii mazgalesc adesea doar primul nume sau initiala numelui de botez, indicand o dorinta de a se desprinde de familie si de a-si lua viata "in maini". Mazgalirea numelui altei persoane arata, asa cum era de banuit, ca te gandesti la ea.

13. Stele

Stelele sunt desenate frecvent de persoanele ambitioase, iar o multime de stele mici indica optimism. Daca desenezi o singura stea, mare, ingrosata, impodobita, inseamna ca ai un scop bine definit in minte. Stelele uniforme sugereaza o capacitate buna de concentrare, iar cele asimetrice arata o personalitate dinamica.

14. Patrate sau cutii

Daca desenezi un patrat, cel mai probabil vrei sa controlezi o situatie, iar daca mazgalesti o cutie, un cub, inseamna ca ai o personalitate analitica, eficienta, care se poate descurca intr-un context dificil cu putin efort.


ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
448

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
147

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
417

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...