Ce gatim de Buna Vestire?
Stiri Botosani Monday, 24 March 2014 ActualitatePe de alta parte, aceasta singura zi de diversitate din intregul parcurs al postului poate fi coplesitoare! Timpul ne preseaza, pestele ofera prea multe posibilitati, iar exigentele gurmande nu se lasa pagubase in fata impedimentelor.
Culinar.ro va ofera un mic ajutor pentru meniul dezlegarii la peste (click pe numele preparatului, pentru a vedea reteta):
Clatitele de cartofi cu somon afumat afumat sunt un aperitiv foarte potrivit pentru a deschide un pranz cu peste, si desi branza philadelphia, care intra in compozitia acestui aperitiv, se combina armonios cu somonul, in ziua dezlegarii la peste ne putem lipsi de ea cu usurinta.
Dovleceii umpluti cu ton la cuptor sunt cat se poate de potriviti pentru o cina cu peste de Buna-vestire, mai ales daca scoatem cascavalul razuit din compozitie si il inlocuim cu branza tofu, sau ne lipsim de branzeturi.
Fileul de cod cu orez si verdeturi este un pranaz clasic de peste, care devine deosebit de aspectuos si sanatos, daca folosim un amestec de orez salbatic, in locul orezului obisnuit.
Tocanita de somon este o mancarica calda plina de sovoare si arome, datorita ierburilor aromatice care intra in compozitia acesteia.
Macroul in sos de rosii vine deodata cu atmosfera de picnic si de primavara datorita aspectului de conserva si a gustului de macrou marinat in bulion. Delicios si potrivit pentru masa noastra de buna-vestire.
Pestele delicios la cuptor e prezenta nelipsita pentru o zi dedicata pestelui! Variatiunile acestui fel de a prepara pestele sunt interminabile, pornind de la simpla idee a gatirii pestelui la cuptor.
Ciorba de peste este traditionala in localitatile mai mult sau mai putin pescaresti. Gustul acesteia este de neuitat, si daca doriti sa profitati din plin de ziua dezlegarii la peste, atunci un fel inatai de peste este recomandabil.
Cand vine vorba de peste, nu putem neglija ofertele orientalilor. Aceasta zi poate fi o buna ocazie de a incerca un fel exotic de peste, si anme Maki-sushi. Atentie! Poate crea dependenta.
Salata calda cu ton, poate fi o buna alternativa pentru arhicunoscuta salata rece cu ton. Se prepara repede si se serveste cu efect!
Salata cu heringi poate infrumuseta masa dezlegarii la peste, daca ne lipsim de ouale din compozitia ei (gustul nu va suferi aproape deloc) si alegem o maioneza vegetala.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Acțiune a polițiștilor, pe raza comunei Havârna, pentru prevenirea braconajului cinegetic!
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au acționat pentru verificarea modului de respectare a l...
Botoșăneanul Constantin Radinschi „...pictor în acuarelă”, pe simezele ieșene!
Galeria de Artă ”Dana” din Iași, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă, Muzeul Județean Botoșani – Muzeul Memoria...
Acțiune a polițiștilor pentru reducerea accidentelor rutiere și impunerea unui climat de siguranță rutieră!
În zilele de 8 și 9 februarie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu polițișiii Serviciului Rutier au acționat, în intervalul orar ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.34 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici