Basescu: Romania detine tehnologia intregului ciclu nuclear

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni dimineata, ca Romania este una dintre cele 32 de tari ale lumii care detin tehnologia intregului ciclu nuclear. Seful statului a facut afirmatia inainte de a pleca la Haga (Regatul Tarilor de Jos), unde se desfasoara, luni si marti, summit-ul Securitatii Nucleare.

Traian Basescu a vorbit, de pe Aeroportul International "Henri Coanda", despre obiectivele summit-ului de la Haga. Printre acestea se numara reducerea amenintarii terorismului nuclear si prevenirea achizitionarii de materiale nucleare de catre teroristi, scrie ziare.com.

Seful statului a mai precizat ca Romania este extrem de importanta din acest punct de vedere, in conditiile in care se afla printre cele 32 de tari ale lumii care detin tehnologia intregului ciclu nuclear.

"Romania e una dintre tarile extrem de importante in gestionarea materialelor nucleare, una dintre cele 32 de tari ale lumii care detin tehnologia intregului ciclu nuclear. Obiectivul e extrem de important intr-o lume in care tot mai multi detin materiale nucleare si nu intotdeauna in scopuri pasnice", a spus Traian Basescu.

"Cel mai important lucru e transparenta, informarea reciproca asupra masurilor si securizarii, astfel incat activitatile nucleare sa nu fie un risc, ci un beneficiu pentru omenire", a completat seful statului.

Presedintele Traian Basescu va participa, luni si marti, la summit-ul Securitatii Nucleare de la Haga (Regatul Tarilor de Jos), acesta urmand sa faca declaratii de presa si marti, la finalul summit-ului.

Seful statului va participa, la Haga, la Sesiunea de deschidere a summit-ului Securitatii Nucleare si la Sesiunea plenara a summit-ului Securitatii Nucleare.

In cursul serii de luni, Traian Basescu va participa, la Palatul Regal, la receptia oferita de Majestatea Sa Willem-Alexander, regele Regatului Tarilor de Jos.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...