CE FLORI PUI IN BUCHET IN FUNCTIE DE ZODIACUL CHINEZESC?

CE FLORI PUI IN BUCHET IN FUNCTIE DE ZODIACUL CHINEZESC?
Cunoasterea florii zodiacale care te caracterizeaza inlesneste drumul descoperirii sinelui si pe cel al aprofundarii sufletesti.

Mai mult ca sigur ca sunteti la fel de familiarizati cu zodiacul chinezesc la fel ca si cu cel european si stiti ca zodiacul chinezesc se calculeaza in functie de anul nasterii. In zodiacul chinezesc, semnele zodiacale corespund anilor din calendarul chinezesc, iar anii din calendarul chinezesc incep la date diferite de Anul Nou occidental. Ca sa stiti insa ce floare va caracterizeaza, trebuie mai intai sa stiti ce zodie din horoscopul chinezesc reprezentati. Daca s-a intamplat insa sa uitati sau nu mai sunteti foarte sigur de semnul zodiacal chinezesc pe care il reprezentati, aruncati o privire asupratabelului prezentat intr-un articol anterior. Asadar:

Daca zodia ta este Sobolan, floarea care te reprezinta este Narcisa. Narcisa este o floare extrem de respectata si apreciata in cultura chinezeasca ca un simbol al frumusetii, al iubirii pentru frumos si al pasiunilor devastatoare. Chinezii chiar au obiceiul de a-si decora casele cu aceasta floare de-a lungul noului an chinezesc, dorind astfel sa atraga forta binelui in sufletul si in casele lor. Daca floarea semnului tau este narcisa inseamna ca esti o persoana condusa de sentimente, careia ii place sa actioneze sub imboldul acestora. Esti o fire intuitiva si mizezi extrem de mult pe impresiile tale, lasand uneori ratiunea pe un plan secund.

Semnul zodiacal al Bivolului este caracterizat de Garoafa rosie. Despre garoafa rosie chinezii spun ca simbolizeaza intelepciunea in persoana, asociind-o cu Guan, zeitatea ce patroneaza oceanele, pamantul si tot ceea ce tine de taramul fizicului. Garoafa semnifica si spiritul feminin ajuns la maturitate, asociat la randul sau unei gandiri obiective, caritabile, insa puternic ancorate in realitate. Persoana a carei floare zodiacala este garoafa rosie este o personalitate pragmatica, optimista, preferand intotdeauna sa spuna lucrurilor pe nume, insa intr-un mod demn, fara a apela la cuvinte jignitoare sau neconforme cu realitatea.

Tigrului ii este specifica vioreaua, o planta folosita in mod frecvent in China in medicina traditionala in tratarea diverselor afectiuni. Parfumul acestei flori este diafan si subtil, subliniind feminitatea, gratia si delicatetea sufleteasca. Persoanele ce au ca floare zodiacala floarea de viorea sunt persoane cinstite, pline de rabdare si de un entuziasm idealist, capabile sa se jertfeasca in numele a ceea ce cred si pentru persoanele pe care le iubesc. Extrem de important pentru acestea este modul in care se dezvolta pe plan personal si felul in care propriile relatii interumane evolueaza de-a lungul timpului.

Iepurele este asociat cu floarea de Jonquil. Despre floarea de Jonquil (Narcisa galbena) se crede cu tarie ca aduce noroc nativilor care stau sub semnul sau. Cu o singura conditie insa: acestia sa o poarte in permanenta asupra lor. Floarea de Jonquil constituie de asemenea si simbolul dorintei de afectiune, iar cei caracterizati de aceasta floare sunt maleabili, irascibili si posesivi, schimbandu-se odata cu directia vantului, insa inzestrati cu o energie iesita din comun atunci cand vine vorba de mobilizarea intru realizarea propriilor ambitii.

Dragonului ii este specifica Floarea de Mazariche. Aceasta floare este cultivata frecvent in majoritatea gradinilor, caracterizandu-se printr-o forma frumoasa si culori luminoase. Daca aceasta floare este cea care te reprezinta inseamna ca esti o persoana ambitioasa, geloasa, poate chiar malitioasa uneori, insa ai un instinct de supravietuire bine dezvoltat. Poti traversa munti daca este nevoie, insa devii la fel ca ei. Dura, rece, de neclintit.... Frumusetea pe care o gasesti in jurul tau iti incalzeste insa sufletul si te trezeste la viata. Un sfat: ca sufletul tau sa se pastreze frumos, ai grija asadar sa fii inconjurata de frumusete.

Sarpele este asociat cu Floarea pasiunii, o floare pe care chinezii o intrebuinteaza in combinatie cu alte plante pentru crearea unei miresme rafinate si elegante. De asemenea, in medicina traditionala chinezeasca, floarea pasiunii este utilizata pentru a vindeca depresia si insomniile. Floarea pasiunii este o floare ciudata, de o frumusete incredibila, odata cu apropierea amurgului degajand un miros placut. Nativii aflati sub simbolul florii pasiunii sunt dezordonati, au o gandire haotica, adora luxul si tot ceea ce le incanta spiritul. Sunt de o senzualitate iesita din comun si pun suflet pana si in cele mai superficiale si banale actiuni in care se implica.

Calului i-a fost dedicat de catre zei Trandafirul, o floare speciala. Dintre toate cele 12 flori zodiacale, trandafirul este nu numai cea mai cunoscuta floare, dar probabil ca si cea mai indragita. In China creste trandafirul chinezesc ce are calitatea unica de a inflori de mai multe ori pe an daca are cantitatea de lumina suficienta, ceea ce il diferentiaza de celelalte specii de trandafir.

Te caracterizeaza semnul trandafirului? Inseamna ca pari fragila, insa in realitate esti o personalitate puternica. Ii ajuti pe ceilalti, insa numai daca stii ca te-ar ajuta la randul lor atunci cand ai avea nevoie. Inseamna ca esti stapana pe tine, devotata, orgolioasa, insa incapatanata si neiertatoare cu cei care ti-au gresit in mod voluntar.

Capra este reprezentata de floarea de Nemtisor, o floare speciala, folosita de doftorii chinezi in vindecarea bolilor de ochi si a astmului. Esenta sa este utilizata de asemenea in producerea unei cerneli de o calitate superioara. Aceasta floare reprezinta un simbol al nestatorniciei si al infidelitatii, iar cei aflati sub semnul ei sunt supusi unui destin la fel de schimbator si nestatornic. Sunt grabiti in a rezolva lucrurile, trec cu usurinta de la o stare la alta si ai putea spune ca trec prin viata ca gasca prin apa. Simt insa si traiesc intens. Pentru a nu pierde adevarata esenta a lucrurilor, ar trebui sa se axeze mai putin pe detalii superficiale si nesemnificative.

Semnului zodiacal Maimuta ii este specifica floarea de Gladiola, o floare frumoasa si sobra, semn al decentei si al deferentei. Chinezii folosesc aceasta floare in ocazii solemne si importante precum funeralii, iar despre ea se crede ca ajuta sufletele celor decedati sa-si gaseasca linistea indiferent de locul in care acestea au ajuns. Este o floare a energiei, a puterii, dar si o floare a stapanirii de sine si a solitudinii. Gladiola tradeaza un spirit cultivat, superior, dornic de autodepasire si un intelect puternic.

Zodiei Cocos ii este caracteristic Ochiul boului, o floare asociata cu Jade, zeul creator al galaxiei, aducator de ordine, armonie si echilibru. Nativii caracterizati prin aceasta floare sunt persoane simple, sincere, directe si deloc pretentioase. Au darul de a se face cu usurinta indragite de catre cei din jur.

Cainele este asociat cu floarea de galbenea. Galbeneaua este cunoscuta pentru culorile sale vesele si pentru parfumul sau ciudat. Daca te afli in zodia caine, iar floarea care te reprezinta este galbeneaua mai mult ca sigur ca optimismul tau merge pana in panzele albe. Nimic nu te poate demoraliza si nimic nu te determina sa-i demoralizezi la randul tau pe cei din jurul tau. Esti o fire deschisa careia ii place sa traiasca cu impresia ca menirea sa pe pamant este de a se ajuta pe sine si pe ceilalti in descoperirea adevaratelor vocatii.

Mistretului ii este specifica Crizantema. Crizantema reprezinta una dintre florile traditionale ale Chinei si se numara printre cele mai populare flori, cultivandu-se inca de la inceputurile existentei civilizatiei chinezesti. In cazul in care floarea ta zodiacala este crizantema, mai mult ca sigur ca principalele tale trasaturi de caracter sunt: statornicia, daruirea fata de ceilalti si spiritul conciliant. Pentru tine, longevitatea sentimentelor reprezinta un sinonim perfect cu longevitatea unei relatii.


VEZI AICI ZODIACUL CHINEZESC, in functie de anul in care te-ai nascut



 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
8

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
26

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
65

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...