Ce fel de parinte esti, in functie de zodie?

Ce fel de parinte esti, in functie de zodie?
Chiar dacă s-au publicat numeroase cărţi şi ghiduri despre cum să te comporţi cu copilul tău, cel mai vechi şi mai cunoscut este manualul scris în stele.

A avea un copil presupune multe cunoştinţe şi multe abilităţi, dar şi niscaiva vocaţie. Fiecare părinte are calităţi şi defecte în ce priveşte maniera de creştere şi educare a acestuia. O contribuţie considerabilă în această relaţie, părinte-copil, o are şi semnul zodiacal care vă influenţează conduita şi paşii din fiecare zi.

Berbec
Eşti o fire energică şi poţi ţine pasul cu neastâmpărul copiilor. Dacă îţi seamănă ai un atu pentru că ei nu se vor plictisi niciodată cu tine şi întotdeauna vei găsi soluţii distractive de petrecere a timpului. Însă, dacă sunt timizi şi rezervaţi ia-i uşor pentru că altfel vei fi un părinte dominator şi insensibil la nevoile lor. Din când în când oferă-le şansa să se desfăşoare după propriul ritm.

Taur
Eşti stâlpul casei şi copiii tăi se bazează pe tine în orice problemă. Îi răsfeţi cu mici atenţii şi le oferi confort. Se poate ca uneori să ai accese de încăpăţânare şi să-i privezi de atenţie din cauza neînduplecării. Adaptează-te schimbărilor pe care le parcurg şi înţelege că un ritm stabilit nu poate fi în concordanţă cu spiritul unui copil.

Gemeni
La fel ca şi Berbecul eşti o fire energică, ingenioasă care găseşte întodeauna ceva amuzant de făcut. Te bazezi pe comunicare şi pe spiritul tău ludic, dar câteodată cazi în extrema cealaltă când îi iei drept semenii tăi şi îi provoci la prea multe discuţii şi lucruri de făcut. Uneori copiii au nevoie doar să te simtă aproape fără să fie nevoie să întreprindeţi ceva.

Rac
Firea ta are nevoie de calm şi de un cămin liniştit şi blând. Faptul că eşti o fire atât de sensibilă şi blândă este un atu, deşi uneori poate se plictisesc teribil. Trebuie să înţelegi că nu poţi să-i protejezi de ceea ce se întâmplă în viaţă şi că ar trebui să le oferi libertatea de a vedea şi înţelege anumite lucruri.

Leu
Dragostea pentru viaţă şi entuziasmul vor fi molipsitoare pentru copilul tău, iar de la tine va învăţa să fie generos, optimist, dar mai ales să îndrăgească viaţa cu aceeaşi pasiune. Copilul tău s-ar putea să nu înţeleagă tot ce-i oferi şi rişti să rămâi undeva în umbră, asigură-te că vă bucuraţi împreună de atenţie.

Fecioară
Vor învăţa de la tine că lumea are o ordine şi că se pot baza pe spiritul tău practic şi pe sfaturile tale bine analizate. Ai grijă, însă că rişti să devii un părinte cu manii, aminteşte-ţi că nu totul se rezumă la ordine şi firesc. Copiii tăi pot fi dezordonaţi şi zăpăciţi şi ar fi foarte bine dacă nu te-ai mai îngrijora atâta, la urma urmei sunt doar copii.

Balanţă
Corectitudinea şi onestitatea sunt primele lucruri pe care copiii tăi le apreciează la tine şi mai ales faptul că încerci să-i încurajezi în dezvoltarea lor socială prin directive pozitive. Prea multă deschidere de acest gen te va epuiza şi copiii tăi vor simţi prea multe responsabilităţi pe umerii lor care abia se formează.

Scorpion
Îţi fascinezi copiii prin interesele tale numeroase, pasiunea pentru viaţă şi prin empatia cu care le oferi alternativele drumurilor şi oportunităţile. Se poate ca dragostea ta să fie atât de aprinsă încât să uiţi să le arăţi şi lor sentimntele tale.

Săgetător
Tu vrei să le dai luna de pe cer şi să le aşezi lumea la picioare, dar mai ales să le stimulezi intelectul cu diverse discuţii şi jocuri. Îţi place să călătoreşti împreună cu ei şi să  le arăti minuăţiile pământului, să vă distraţi şi să învăţaţi lucruri împreună. Se poate ca ei să nu fie la fel de entuziasmaţi când vine vorba de un road trip şi să nu fie la fel de deschişi către cunoştinţe,  nu-i zori, e timp destul.

Capricorn
Simţul tău pragmatic şi grija pentru ei sunt sursă de inspiraţie pentru a obţine succese la şcoală şi în cariere. Crezi cu tărie în reuşite şi eşti un sprijin de nădejde pentru ei. Câteodată s-ar putea să vezi eşecurile lor drept rezultat al trândăviei, dar s-ar putea să fie, de fapt, un strigăt pentru ajutor. Dacă greşesc nu înseamnă că se destramă lumea, susţine-i şi arată-le drumul corect.

Vărsător
Părinţii care sunt nativii acestui semn se bucură de o familie numeroasă pentru că de obicei casa este plină cu prieteni şi rude. Pentru copiii tăi este nemaipomenit şi se bucură de atâţia verişori prin alianţă. De asemenea şi faptul că te ocupi de intelectul lor îi motivează şi îi face să te aprecieze. Uneori s-ar putea să se simtă străini din cauza atâtor oameni, asigură-te că-i faci să se simtă speciali şi diferiţi ori de câte ori ai ocazia.

Peşti
Împreună cu tine copiii tăi sunt creativi şi reuşesc să întreprindă un Univers propriu. Eşti cea mai indulgentă zodie în ceea ce priveşte capriciile şi interesele copiilor tăi. Se poate să fii puţin prea indulgentă şi să profite de acest lucru, nu uita să pui piciorul în prag atunci când lucrurile o iau razna.

 

Sursa: Unica

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
49

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
73

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
74

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...