Ce fac oamenii legii pentru siguranța copiilor în contextul relocării elevilor din Botoșani. „Suntem conștienți că...” (video)

La o zi de la începerea noului an școlar 2024 – 2025, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ a avut loc o conferință de presă în care structurile Ministerului Afacerilor de Interne și-au prezentat activitățile pe care le-au desfășurat în această perioadă.

În contextul în care de aproximativ jumătate de an se vorbește despre relocarea elevilor în alte unități de învățământ unde nu se efectuează lucrări de reabilitare, comisar de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară, a fost întrebată ce măsuri au fost luate de oamenii legii pentru prevenirea unor eventuale incidente sau infracțiuni în școli și în proximitatea lor.

Șefa Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a declarat că structurile din cadrul inspectoratului au o legătură permanentă cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani pentru a avea un schimb de date eficient. 

Relaționarea structurii de Siguranță Școlară și nu doar din cadrul Inspectoratului, inclusiv Serviciul de Ordine Publică sau Serviciul Rutier, este una bună. Avem o colaborare permanentă cu Inspectoratul Școlar Județean. Situația acelor unități de învățământ care se află în reabilitare și care au fost relocate au fost permanent în atenția noastră, schimbul de date a fost permanent cu IȘJ”, a declarat comisar de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară.

Astfel, au fost alocate sau vor fi alocate mai multe echipaje de poliție rutieră și de ordine publică în zona acelor școli.

Suntem conștienți de faptul că la acele unități de învățământ este nevoie de resurse suplimentare pentru ceea ce va însemna afluire, defluire în momentul schimburilor dintre clasele de elevi având în vedere că și programul școlar s-a modificat”, a completat Daniela Gheorghiescu.

Trebuie să menționăm faptul că sunt elevi care învățau la școlile din centrul municipiului, iar de acum vor fi nevoiți să meargă la unitățile de învățământ de la periferie sau din zone foarte îndepărtate de domiciliul lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Clădirea emblemă a municipiului Botoșani, aproape de finalizare! Cosmin Andrei: „O lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios” (foto, video)

astăzi, 15:33

O nouă vizită pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc, marți la amiază. Au participat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, care a fost în...

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

Monday, 16 September 2024

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...