Ce dispozitiv devine obligatoriu pentru șoferi în curând, stochează date și după producerea accidentului!

Începând din iulie 2024, toate autoturismele și mașinile comerciale noi cu o greutate de până la 3,5 tone vor fi obligate să fie echipate cu un „Event Data Recorder” (EDR), cunoscut și sub denumirea de „cutie neagră”, un dispozitiv pe care îl au în prezent avioanele.

Ce dispozitiv devine obligatoriu pentru șoferi în curând, stochează date și după producerea accidentului!

Conform Comisiei Europene, instituția care a decis că este obligatoriu ca șoferii să aibă „cutia neagră”, aceasta monitorizează și stochează diverse informații cum ar fi: viteza vehiculului, timpul în care s-au acționat frânele, accelerația, unghiul de virare, dar și activarea sistemelor de siguranță (airbagurile).

Autoritățile spun că principalul motiv pentru deținerea  acestui dispozitiv este de a oferi autorităților mai multe informații pentru investigarea accidentelor rutiere.

Datele stocate pot oferi informații cruciale asupra circumstanțelor care au condus la producerea unui accident, astfel putând contribui la identificarea și implementarea unor măsuri pentru prevenirea unor tragedii pe șosele.

Cutia neagră stochează date și după producerea unui accident. Prin urmare se înregistrează, printre altele, modificările de viteză pe direcția longitudinală și laterală, starea centurii de siguranță a șoferului și a pasagerului din față, martorul de avertizare airbag și ora la care au fost declanșate airbagurile, notează evz.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
716

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...