Ce declaratii trebuie sa depuneti la Fisc in ianuarie 2014. Agenda fiscala a lunii

Ce declaratii trebuie sa depuneti la Fisc in ianuarie 2014. Agenda fiscala a lunii
In ianuarie, contribuabilii trebuie sa depuna la Fisc mai multe declaratii decat in oricare alta luna a anului. In aceasta luna sunt de gestionat 47 de formulare fiscale. In plus, contribuabilii trebuie sa mai plateasca si alte impozite si contributii in ianuarie comparativ cu celelalte luni ale anului. Puteti consulta in articol obligatiile fiscale pe care le aveti de indeplinit in aceasta luna, completate de modificarile la Codul fiscal care sunt in vigoare pentru 2014.

Pana astazi, 10 ianuarie, trebuie depuse:

 
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratiei de mentiuni privind schimbarea optiunii pentru depunerea Declaratiei 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formular 010, in cazul persoanelor juridice si persoanelor juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, precum si Formular 070, in cazul persoanelor fizice. Se depune de catre platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, care doresc modificarea vectorului fiscal privind depunerea D112 si de persoanele juridice care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, daca indeplinesc la 31.12.2013 conditiile prevazute la art. 112^1 Cod fiscal.
 
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane, Formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.
 
Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, Formular 092. Se depune de catre contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa-si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.
 
Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal, Formular 096. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 cu perioada fiscala luna care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.
 
Miercuri, 15 ianuarie, contribuabilii trebuie sa depuna urmatoarele raportari:
 
Declaratia pentru inregistrarea gospodariei individuale care realizeaza bauturi alcoolice destinate consumului propriu, Formular anexa nr. 31. Se depune de catre gospodariile individuale care produc pentru consumul propriu bere, vinuri si bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri.
 
Declaratia privind productia de vinuri linistite realizata si comercializata in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut, respectiv semetrul II 2013, Formular anexa nr. 36. Se depune de catre micii producatori de vinuri linistite.
 
Declaratia privind achizitiile/livrarile intracomunitare de vinuri linistite efectuate in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut, respectiv semetrul II 2013, Formular anexa nr. 37. Se depune de catre micul producator de vinuri aflat in cazul prevazut la alin. 24 din pct. 83 al HG 1620/2009, precum si destinatarul din Romania prevazut la alin. 25.
 
Declaratia pe propria raspundere privind productia de bere pentru anul 2014. Se depune de catre antrepozitarii autorizati ca mici producatori de bere.
 
Situatia eliberarilor pentru consum de tigarete/tigari si tigari de foi in luna ... anul, Formular anexa 31^1. Se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.
 
Situatia eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat in luna ... anul ..., Formular anexa 31^2. Se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.
 
Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna ....anul ....  pentru luna precendenta, Formular anexa nr. 35.
Se depune de catre operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final, produse energetice.
 
Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna pentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 35. Se depune de catre operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final, alcoolul etilic si a produse alcoolice.
 
Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 47. Se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.
 
Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de productiepentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 48.1-48.5. Se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru productie  produse accizabile.
 
Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de depozitarepentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 49. Se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru depozitare produse accizabile.
 
Jurnalele privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie, Formular anexa nr. 52.1, sau navigatie  pentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 52.2. Se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.
 
Jurnalele privind achizitiile/livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie, Formular anexa 53.1, sau navigatie, Formular anexa 53.2, pentru luna precendenta. Se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru depozitare.
 
Situatia privind privind livrarile de produse accizabile in luna ... anul ... pentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 55.1. Se depune de catre operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat.
 
Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precendenta, respectiv decembrie 2013, Formular anexa nr. 57. Se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.
 
Declaratia privind venitul estimat/norma de venit pentru anul in curs, respectiv 2014, Formular 220. Se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere.
 
Marti, 21 ianuarie, este ultima zi in care se poate depune Decontul special de taxa pe valoarea adaugata  pentru trimestrul precedent, sistemul VOES. Obligatia le revine persoanelor impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile.

Citeste continuarea pe avocatnet.ro


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
40

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
266

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
173

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...