Ce declaratii fiscale trebuie depuse la ANAF pana pe 19 august?

Ce declaratii fiscale trebuie depuse la ANAF pana pe 19 august?
Declaratiile fiscale care aveau termen de depunere la ANAF pana pe 16 august vor putea fi trimise la autoritatile fiscale pana pe 19 august.

Prelungirea termenului de depunere vine ca urmare a faptului ca ziua de 16 august a fost declarata zi libera pentru bugetari. Guvernul a declarat ziua de 16 august zi nelucratoare pentru sectorul bugetar, avand in vedere ca ziua de 15 august era deja declarata zi libera nationala.

In conditiile in care institutiile statului nu vor lucra in perioada 15-16 august, termenul de depunere a declaratiilor stabilit pentru 16 august se va decala.

Potrivit Codului de procedura fiscala, termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor prevazute in procedura fiscala, precum si de alte dispozitii legale aplicabile in materie, daca legea fiscala nu dispune altfel, se calculeaza conform dispozitiilor Codului de procedura civila. Acest act normativ precizeaza ca termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

Tinand cont de decalarea termenului de depunere a declaratiilor fiscale, contribuabilii trebuie sa trimita la ANAF, pana pe 19 august, urmatoarele documente:

Raportarile contabile la 30 iunie 2013. Acestea se depun de catre operatorii economici care au inregistrat, in exercitiul financiar precedent, o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei. Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2013 a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 1013/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 455, din 24 iulie 2013 si a intrat in vigoare la data publicarii.

Atentie! Cei care nu depun raportarile pana pe 16 august vor fi sanctionati cu amenzi ce pot ajunge pana la 5.000 de lei. Mai multe detalii despre raportarile contabile la 30 iunie 2013 puteti citi aici.

Situatia livrarilor de tigarete pentru luna iulie - se depune de catre antrepozitarii autorizati, operatorii inregistrati/ destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de astfel de produse. 

Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna iulie -  se depune de catre operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcool etilic si alte produse alcoolice).

Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna iulie - se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

Situatia cu privire la produsele accizabile pentru luna iulie - se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru luna iulie - se depune de catre operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final.

Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna iulie - se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

Jurnalele privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna iulie - se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.



avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

astăzi, 08:48
112

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase, scrie ziaruldeiasi.ro. În consecință, este important să recun...

Bogdan Andone, după meciul pierdut la Galați: „Dumnezeu ne-a mai dat o șansă!”

astăzi, 08:22
326

Cu o victorie la Galați, FC Botoșani s-ar fi salvat direct de la retrogradare. Nu s-a întâmplat, echipa lui Bogdan Andone a fost răpusă de Oțelul și va disputa o „dublă”...

Magistrații i-au micșorat pedeapsa unui botoșănean care și-a batjocorit fosta soție!

astăzi, 07:52
149

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Ioan P. împotriva sentinței penale prin care Judecătoria Botoșani l-a condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru săvâr...