CE CONŢINE documentul misterios înmânat de Traian Băsescu preşedintelui Parlamentului European

CE CONŢINE documentul misterios înmânat de Traian Băsescu preşedintelui Parlamentului European
Documentul pe care Traian Băsescu i l-a înmânat preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în timpul summitului de iarnă al UE, la Bruxelles, era "acordul de coabitare" între Victor Ponta şi şeful statului, a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al lui Schultz, Armin Machmer.

HotNews.ro a solicitat mai multor institutii, printre care si presedintelui Parlamentului European, sa precizeze care este continutul acestui document.

Intr-o prima etapa, Armin Machmer a refuzat sa ofere precizari, sugerand contactarea departamentului de presa al Presedintiei romane, adaugand: "Nu tine de noi sa dezvaluim continutul documentelor".

Ulterior, purtatorul de cuvant a revenit cu precizarea: "Era acordul de coabitare dintre Ponta si Basescu" ("It was thé cohabitation agreement btw ponta and Basescu").

Presedintele Traian Basescu a dat vineri cateva detalii despre documentul pe care i l-a inminat la Bruxelles presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, in timpul fotografiei de grup de la Consiliul European.


Ponta: Am semnat cu Băsescu un document pentru COLABORARE INTERINSTITUŢIONALĂ

 
Victor Ponta a precizat, luni seara, la RomâniaTV, că documentul pe care l-a semnat săptămâna trecută alături de şeful statului, în prezenţa lui Crin Antonescu şi Liviu Dragnea, nu face referire la posibilitatea de a-l suspenda pe Traian Băsescu.
 
"Nu e de coabitare, că eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstituţională. Nu e nimic din lucrurile spectauloase cum ar fi să nu-l mai supendăm. Ne-am angajat că vom respecta statul de drept şi independenţa Justiţiei, lucruri normale. L-am semnat eu şi domnul Băsescu. Se referă la preşedinte şi prim-ministru. În rest cu domnul Băsescu ne-am angajat doar să respectăm legile şi Cosntituţia României", a precizat Victor Ponta.
 
Întâlnirea "informală" dintre Băsescu, Ponta, Antonescu şi Dragnea a fost anunţată sâmbătă de către liderul PNL. Antonescu a declarat că a participat miercuri seară la întrevederea cu Traian Băsescu, precizând că subiectul de discuţie a privit modul în care se va proceda în continuare şi desemnarea lui Victor Ponta ca premier.
 
Liderul PNL a susținut cu tărie că nu este vorba despre niciun pact între USL şi Traian Băsescu, că USL nu a renunţat la poziţiile sale publice cunoscute deja în cadrul acestei întâniri.
 
"A fost o întâlnire informală miercuri seară. Nu am motive să evit răspunsul, nu a fost o întâlnire secretă, ci informală. Asta nu înseamnă pact, nu înseamnă înţelegere sau renunţarea la poziţiile publice adoptate. Întâlnirea a avut loc, subiect de discuţie a fost cum se procedează mai departe în posibila criză în care ne aflăm şi că din punctul de vedere al meu şi al colegilor din USL e că se procedează normal, că Victor Ponta e desemnat premier", a spus Antonescu.
 
"Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis", a declarat ferm președintele PNL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
1

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
78

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
36

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...