CCR a dat un aviz ambiguu suspendarii presedintelui Basescu

CCR a dat un aviz ambiguu suspendarii presedintelui Basescu
Curtea Constitutionala a dat vineri un aviz ambiguu asupra cererii Parlamentului de a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu, avizand favorabil unele puncte si negativ altele. Avizul este unul consultativ.

El a venit la doua ore dupa termenul limita impus Curtii de Parlament - vineri, ora 12.00, iar presedintele Senatului, Crin Antonescu, anuntase ca Parlamentul si-a facut datoria de a cere opinia CCR, dar nu o mai asteapta, reuniunea plenului fiind decisa pentru ora 17.00 chiar si in absenta avizului consultativ.

Cu putin timp inainte de a se da publicitatii aceasta decizie, Curtea Constitutionala a remis presei un comunicat oficial in care se exprima ingrijorarea cu privire la faptul ca judecatoarea Aspazia Cojocaru a fost "amenintata" in aceasta dimineata, fara a se preciza insa din partea cui au venit aceste amenintari, a adversarilor sau a sustinatorilor presedintelui Traian Basescu.

Decizia CCR a fost remisa in jurul orei 14.00 Parlamentului, urmand ca acesta sa decida prin vot, la ora 17.00, daca tine sau nu cont de opinia judecatorilor constitutionali.

La ora 16.00 vor avea loc sedinte la grupurile parlamentare ale PDL si USL, iar la ora 17.00 incep dezbaterile in plenul reunit, la care va participa si Traian Basescu. Seara se va incheia cu votul parlamentarilor.

Daca cel putin 217 senatori si deputati vor vota pentru suspendarea din functie a lui Traian Basescu, acesta va parasi Palatul Cotroceni, locul sau urmand sa fie luat de noul presedinte al Senatului, Crin Antonescu, pana la organizarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
15

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
66

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
331

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...