CCD Botosani disponibilizeaza 3 angajati, palatul si cluburile copiilor scapa de concedieri!

CCD Botosani disponibilizeaza 3 angajati, palatul si cluburile copiilor scapa de concedieri!
Din cele 11 norme din organigrama Casei Corpului Didactic Botosani, Ordinul ministrului Educatiei elimina 3 posturi, precum si jumatate din norma de contabil. Astfel, de la 1 septembrie isi pierd locurile de munca bibliotecara, secretara si administratorul financiar, iar postul de contabil se reduce cu jumatate de norma.

In urma disponibilizarilor, Casa Corpului Didactic Botosani va functiona cu 5 profesori metodisti, 1 profesor documentarist, 1 director, jumatate de norma de contabil si un ingrijitor.

Conform declaratiilor directorului CCD, Gica Manole, ministrul a mai adaugat 2 posturi de pofesori metodisti, organigrama si decizia disponibilizarilor fiind stabilita de Ministerul Educatiei.

"Decizia cu ce posturi se reduc am primit-o acum o ora de la minister, nu hotaram noi ce oameni sunt disponibilizati. Ne descurcam, pentru ca ajungem un popor descurcaret. Ne-am descurcat in doua razboaie mondiale si in epoca blestemata a lui Ceausescu. Pentru a supravietui trebuie sa facem economii si economiile trebuie sa se faca si la nivelul bugetar, alta solutie nu exista. Eu iau ca atare aceste reduceri de posturi", a declarat Gica Manole, directorul Casei Corpului Didactic Botosani.

Situatia este cu totul alta la palatul si cluburile copiilor din judet, care scapa de concedieri intrucat in ultimii doi ani s-au facut reduceri de personal in aceste unitati.

"Inca nu am primit ordinul de la Ministerul Educatiei, dar am inteles ca nu s-a modificat schema de personal, raman tot 37 de norme. Noua ni s-au redus 6 posturi pana acum, in doua etape, anul trecut 3 posturi si acum doi ani alte 3 posturi. De aceea noua organigrama de anul acesta nu ne mai afecteaza pe noi pentru ca ne-a afectat destul in ultimii doi ani. Sa reduci 6 posturi e destul de mult", a declarat Marcel Dupu, directorul Palatului Copiilor Botosani.

La nivelul judetului, functioneaza 4 astfel de unitati, si anume Palatul Copiilor Botosani, Clubul Copiilor Dorohoi, Clubul Copiilor Darabani si Clubul Copiilor Saveni. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...