Cazul câinilor de la Tulbureni: Inspectorii DSVSA şi poliţiştii locali au făcut cale întoarsă. "Vom cere mandat de la instanţă!" FOTO

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și polițiștii locali au mers, vineri, pe strada Tulbureni, la locuința femeii care ține în curte aproximativ 50 de câini.

Deși au mers de două ori, aceștia nu au reușit să ia legătura cu proprietara terenului, care era plecată de acasă. Până când nu vor avea o discuție cu aceasta și nu li se va permite accesul în curte, inspectorii DSVSA susțin că nu pot lua nicio măsură, dar în cazul unui refuz din partea femeii vor cere mandat de la instanță pentru a intra pe proprietate.

"A fost făcută o sesizare la DSVSA pe filiera Poliției Locale că un grup de cetățeni sunt nemulțumiți, pe bună dreptate, de condițiile în care sunt ținuți câinii la doamna. În primul rând trebuie să avem acces pe proprietate. Atâta vreme cât nu avem acces pe proprietate și câinii sunt ținuți în împrejmuire e mai greu să intervenim. În momentul în care vom avea acces pe proprietate putem lua și o declarație de la proprietara câinilor și atunci vom putea aplica măsurile legale. Nu am găsit-o astăzi acasă, deși am fost de două ori. Este total anormală această situație. Nu avem nicio informație cu privire la câini, nu știm care este starea lor imunologică, de sănătate. Până nu luăm legătura cu proprietara, legea nu ne permite să intrăm pe proprietate. Putem intra doar cu acordul proprietarului sau cu mandat. Dacă nu vom avea acordul proprietarei cu siguranță vom cere un mandat de la instanță", a declarat Dan Matei, inspector în cadrul DSVSA Botoșani.    


Cetățenii care au case în apropiere au ajuns la exasperare din cauza larmei și a mirosului de nesuportat. Unul dintre vecini spune că patrupedele sunt un real pericol, pentru că de multe ori se plimbă și pe drum.

"Nu o să obțineți niciodată acordul ei, știm despre ce este vorba. V-ați convins aici de ceea ce se aude, de ce se întâmplă în zonă. De asta spun, dacă nu se face pe căile legale de a se obține mandat pentru a se intra pe proprietate, nu o să aveți niciodată accesul. Eu am copil de 9 ani pe care nu pot să-l las afară. De multe ori câinii ies afară din curte, vă dați seama cum e… e foarte, foarte greu de suportat ce este în zonă aici", a spus Dan Iftime.

Bărbatul susține că periodic sunt anumite persoane care vin de la asociațiile de protecție a animalelor și aduc mâncare pentru câini, dar și animale.

"Sunt mașini cu numere străine care vin încoace, aduc câini, iau. Legal dacă e să se facă, nu vă dă niciodată, nu ai cu cine sta de vorbă. Ea condiții nu are, apă nu are, nimic. Aduce apă undeva de la 200 de metri și ia câinii cu ea, merg în spatele ei. Vă dați seama că pe noi ne deranjează din moment ce sunt peste 40 de câini aici. O să vedem autoritățile ce măsuri vor lua", a mai spus vecinul femeii.  




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...