Cazierele si autorizatiile eliberate de MAI, mai scumpe!

Cazierele si autorizatiile eliberate de MAI, mai scumpe!

 Persoanele fizice vor plati 10 lei pentru eliberarea unui certificat de cazier judiciar  

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a elaborat recent un proiect de modificare a Ordonantei Guvernului nr. 128/2000, prin care se stabileste un nou cuantum al taxelor percepute pentru serviciile prestate pentru persoanele fizice si juridice.

Actualele reglementari, cuprinse in OG nr. 128/2000, se raporteaza la prevederile legislatiei prin care s-au stabilit o serie de atributii ale Ministerului Administratiei si Internelor, in materia emiterii de avize si autorizatii, in vigoare la momentul 2004-2005, respectiv in perioada initierii procedurilor de amendare a acestui act normativ, prin Ordonanta Guvernului nr.29/2005 si, ulterior, prin Legea nr.370/2005.

De la momentul initierii acestor modificari si pana in prezent, legislatia incidenta materiei a suferit numeroase transformari si, in consecinta, MAI considera necesara actualizarea prevederilor anexei la OG nr.128/2000, cea care defineste prestatiile efectuate si nivelul taxelor percepute.

Taxe pentru autorizatii de arme letale si neletale

Schimbarea regimului juridic al unor categorii de arme, ca urmare a amendamentelor aduse Legii nr.295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor prin OUG nr. 26/2008 a dus la aparitia armelor neletale supuse autorizarii, carora li se aplica proceduri si reguli similare celor incidente regimului armelor letale.

Astfel, pentru eliberarea autorizatiei pentru procurarea armei letale sau a armei neletale supuse autorizarii, cuantumul taxei va fi de 100 lei in 45 de zile ( regim normal ) si 300 lei in 30 de zile(regim de urgenta), conform proiectului de ordonanta, elaborat de MAI.

Pentru eliberarea cartii de identitate a armei se va percepe o taxa de 20 lei, in regim normal de 15 zile si 40 lei pentru eliberarea in regim de urgenta (10 zile).

Conform aceluiasi proiect, eliberarea autorizatiei de detinere de arme letale si munitii de catre persoanele juridice se va taxa cu 500 lei, in regim normal de 30 zile, iar pentru eliberarea in regim de urgenta(10 zile) cuantumul taxei va fi de 700 lei.

Taxe pentru eliberarea cazierului judiciar

Ca urmare a recentelor modificari aduse Legii nr.290/2004 privind cazierul judiciar, de OG nr. 216/2008, reglementarea modului de organizare si exploatare a cazierului judiciar pentru persoanele juridice si stabilirea cadrului juridic necesar realizarii schimbului de informatii cuprinse in cazierul judiciar intre statele membre ale Uniunii Europene, se reflecta si ca activitate supusa taxarii potrivit O.G. nr.128/2000.

Astfel, cuantumul taxei pentru eliberarea unui certificat de cazier judiciar pentru persoane fizice va fi 10 lei, iar pentru persoane juridice 20 lei.

De asemenea, obtinerea unui certificat de cazier judiciar dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, pentru persoane fizice se va cu 20 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
35

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
37

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
97

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...