Caz special in Botosani: Apartamente inundate de conductele societatii Termica!

Caz special in Botosani: Apartamente inundate de conductele societatii Termica!
Alimentarea cu energie termica intr-un bloc din Botosani se face prin tevile instalate in locuintele de la parter! Oamenii suporta de ani buni inundatiile, fara ca cineva sa rezolve problema.

Doua locatare ale blocului V15 de pe strada Aleea Grivita nr. 7 s-au prezentat luni la viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa, pentru a-si prezenta problema cu care se confrunta, intrucat conducta de transport a agentului termic pentru incalzire trece prin cele zece apartamentele de la parterul blocului, si nu de putine ori au fost sparte acele tevi, care au inundat locuintele proprietarilor.

"Sunt femeie batrana de 73 de ani si sunt nevoita sa strang apa din casa cand se sparg tevile. Am fost si la Termica, dar au zis ca nu au bani de reabilitare a instalatiilor vechi, nu se mai poate asa, mi-au stricat toata mobila si covoarele", a spus Catinca Antohi.

La fel de nemultumita este Teodora Purice, o alta locatara a blocului V15 de pe strada Aleea Grivita, care i-a spus viceprimarului ca din anul 2003 incearca sa rezolve problema tevilor care-i strabat si ii inunda locuinta, insa a primit doar promisiuni de la Termica.

"Din 2003 umblu pe la Termica, tot imi zice sa urmaresc cand se fac investitii. La mine in casa s-au spart tevile de atatea ori si mi-a distrus apa mobile, covoarele. In situatia mea sunt alte noua apartamente si garsoniere de la parter, printre ei sunt si chiriasi", a spus Teodora Purice.

Viceprimarul Catalin Alexa a spus ca aceste tevi orizontale au fost montate prin apartamentele de la parter atunci ca s-a facut alimentarea cu energie termica a blocului, iar problema se va rezolva prin alimentarea prin exteriorul blocului, nu prin apartamente.

"Au bagat prin apartamente tevile, dar nu s-au gandit ca aceste tevi nu sunt vesnice. In plus, mai e si problema subsolului tehnic, pentru ca atunci asa erau proiectate aceste blocuri si care nu are mai mult de un metru, ori acum nu se mai poate intra acolo pentru a se lucra. A fost o solutie de compromis, iar cineva a fost de acord in momentul acela, pentru ca nu a intrat nimeni cu forta in locuinte. Aceasta problema nu este a societatii Termica, este o instalatie interioara acolo, este a proprietarilor de apartamente. Am inteles ca problema se va rezolva prin alimentarea prin exteriorul blocului, nu prin apartamente", a precizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiul Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
41

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
79

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...