Caz socant! O botosaneanca a ajuns la spital fara un san!

Caz socant! O botosaneanca a ajuns la spital fara un san!

 Medicul Maria Tighiliu  

Medicii de la Spitalul Judetean Mavromati s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit. O botosaneanca in varsta de 78 de ani, din mediul rural, a ajuns la spital si a cerut ajutor dupa ce a ramas fara un san.

Femeia, bolnava de cancer, nu s-a prezentat la medic decat in momentul in care boala era foarte avansata.

Sefa Sectiei Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean, medicul Maria Tighiliu, trage un semnal de alarma si spune ca multi pacienti ajung la spital in faze terminale ale bolii.

Ea sustine ca daca pacientii ar veni din timp si si-ar face analizele, mai ales in cazurile in care in istoricul familiei au fost persoane cu diverse boli, costurile cu spitalizarea ar fi mult mai mici, dar si sansele se vindecare ar creste considerabil.

Un alt caz ajuns pe mana medicilor a fost un barbat care avea pancreatita, intr-un stadiu foarte avansat, pentru tratarea acestuia cheltuindu-se aproape 100.000 de lei.

“A ajuns la noi o femeie care nu mai avea un san. Ii fusese distrus de cancer si nu a venit la spital. Sunt unele persoanel care se neglijeaza si trebuie insistat pe educatie sanitara. Oamenii trebuie sa vina la spital pentru ca lucrurile acestea sa fie in beneficiul lor, prevenim in primul rand boala, iar costurile sunt mici. Ei vin in faze foarte avansate, iar acest lucru se poate rezolva prin educatie", a declarat medicul Mariana Tighiliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

astăzi, 23:01

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

astăzi, 21:58

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...