Caz incredibil de coruptie: Cate milioane de euro tinea "la saltea" un lider comunist

Caz incredibil de coruptie: Cate milioane de euro tinea "la saltea" un lider comunist
In locuinta unui oficial al Partidului Comunist din China au fost descoperite 37 kilograme de aur, acte de proprietate pentru 68 de case si 120 milioane de yuani (15,7 milioane euro).

Intreaga avere ii apartine lui Ma Chaoqun, fostul director al Serviciului public de alimentare cu apa din Beidaihe, un district bogat, aflat la malul marii, informeaza agentia chineza de stiri Xinhua, citata de Business Insider.

Comisia Centrala pentru Inspectie si Disciplina din provincia Hebei l-a acuzat pe Ma de luare de mita, delapidare si deturnare de fonduri publice.

Acesta este doar unul din numeroasele cazuri de coruptie in care sunt implicati functionari publici din Hebei, pe care agentia Xinhua le-a numit "functionari marunti, coruptie gigant".

"Suma de bani implicata in aceste cazuri este foarte mare. Impactul social este negativ, iar masele de oameni au reactionat puternic", a consemnat Xinhua.

Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca vor fi luate masuri drastice impotriva coruptiei si ca vor fi vizati atat "tigrii" cat si "mustele". El a avertizat, ca si predecesorii sai, ca este in joc insasi supravietuirea partidului, daca se va pierde lupta cu marea coruptie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
235

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
217

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
317

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...