Cauciucuri pline cu ţigări!

Cauciucuri pline cu ţigări!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit miercuri aproximativ 1100 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră din judeţ, în valoare totală de 3200 lei. Cele mai multe pachete de ţigări, aproape 900 de pachete, au fost descoperite ascunse în pneurile unui autovehicul condus de un cetăţean moldovean.

Miercuri, 09.09.2009, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stînca, pentru a intra în România, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetăţeanul moldovean Ivan D.

Poliţiştii de frontieră aveau informaţii că şoferul autoturismului încearcă introducerea în ţară a unei cantităţi mari de ţigări. Faptul că şoferul dădea semne de nervozitate în momentul controlului, precum şi informaţiile deţinute i-a determinat pe poliţiştii de frontieră de la PTF Stînca să solicite organelor vamale să se treacă la efectuarea unui control amănunţit al autovehiculului.

Astfel, au fost ridicate două roţi ale autovehiculului care au fost verificate la rapiscan (aparat cu raze X), constatându-se că în interiorul anvelopei sunt pachete de ţigări.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite 865 pachete de ţigări cu timbru R. Moldova, marca Plugaru şi Monte Carlo, ascunse în pneurile maşinii. Ţigările în valoare de 2300 lei au fost ascunse în acest fel în scopul sustragerii de la controlul vamal. Şoferul Ivan D. a declarat că ţigările urmau să ajungă în pieţele din judeţ, pentru comercializare. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 5000 lei. Autovehicolul a fost reţinut de organele vamale până la achitarea amenzii.

Poliţiştii de frontieră au propus Ministerului de Externe – Direcţia Afaceri Consulare anularea vizei deţinute de către cetăţeanul moldovean, motivat de faptul că acesta a încercat să introducă în ţară prin sustragere de la controlul vamal, bunuri ce sunt supuse accizării.

Ţigările descoperite în autovehiculul de la Stînca nu sunt singurele capturi ale poliţiştilor de frontieră în cursul zilei de ieri. Pe lângă descoperirea de la Stânca, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au confiscat 200 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în bagajele a doi cetăţeni care se deplasau dinspre Siret spre Dorohoi.

Cele 200 pachete de ţigări au o valoare de aproximativ 900 lei şi au fost descoperite în bagajele a doi cetăţeni români, care au declarat că le-au achiziţionat din localitatea Siret în scopul comercializării pe piaţa din Dorohoi.

"Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate", a precizat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
113

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
462

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...