Cateva produse care iti intaresc inima si o ajuta sa nu cedeze pe canicula

Cateva produse care iti intaresc inima si o ajuta sa nu cedeze pe canicula
Cand e canicula, multa lume poate avea probleme cu inima. Este foarte important sa ne ingrijim, chiar daca nu ne stim bolnavi de inima, mai ales cand se depaseste indicele de confort termic. Stim cu totii ca organismul nu mai functioneaza ca un ceas elvetian cand mercurul urca nebuneste in termometre, iar o alimentatie sanatoasa poate preveni necazurile. Iata o lista de alimente care fac bine sanatatii inimi tale. Tu le consumi?

Verdeturile proaspete pentru o inima sanatoasa

Rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul contin foarte multi antioxidanti. Inlocuieste sarea din alimentatie cu aceste ierburi proaspete si vei constata ca inima ta iese in castig. In plus, daca renunti la grasimile nesanatoase si consumi mai multe nuci sau fructe de padure, vei reduce riscurile aparitiei unor boli cardiovasculare sau a diabetului, scade tensiunea arteriala, se reduce colesterolul.

O inima sanatoasa are nevoie si de fasole neagra

Fasolea neagra contine nutrieti si antioxidanti care reduc tensiunea arteriala si fibre care ajuta la tinerea sub control al colesterolului si a glicemiei. Daca obisnuiesti sa gatesti fasole neagra din conserve, ideal este sa le speli cu multa apa pentru a reduce nivelul de sodiu din conserva.

Antioxidantii din vinul rosu ajuta inima

Consumul moderat de vin rosu poate ajuta inima sa se mentina in forma. Resveratrolul si catehina sunt doi antioxidanti care protejeaza peretii arterelor. De asemenea, consumul moderat de alcoolul duce la cresterea HDL, colesterolul bun. Consum moderat inseamna nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei si doua pahare pe zi pentru barbati. Atentie: NU combina alcoolul cu alte medicamente, in special cu aspirina. Prea mult alcool dauneaza grav sanatatii, atat a inimii, cat si a intregului organism.

Acizi grasi omega-3 protejeaza inima

In topul alimentelor sanatoase pentru inima sunt printre primele somonul si tonul. Bogati in acizi grasi omega-3, acesti pesti reduc nivelul trigliceridelor, reduc inflamatiile si nivelul tensiunii arteriale. In aceeasi categorie mai intra macroul, heringul, sardinele si hamsiile.

Uleiul de masline extravirgin ajuta inima sa fie sanatoasa

Doar uleiul de prima presa contine antioxidanti (polifenoli) si grasimi mononesaturate care ajuta la pastrarea sanatatii inimii. Cand uleiul de masline extravirgin inlocuieste in alimentatie grasimile saturate precum unul, atunci este de asteptat ca nivelul colesterolului sa scada. In plus, polifenolii contribuie la protectia vaselor de sange. Cand cumperi ulei de masline, urmareste eticheta care trebuie sa indice faptul ca uleiul a fost obtinut prin presare la rece. In plus, este indicat sa consumi sticla in cel mult 6 luni de la deschiderea ei.

Nucile si migdale ar trebui incluse in alimentatie pentru o sanatoasa

O mana de miez de nuca pe zi contribuie la reducerea colesterolului, a inflamatiilor de la nivelul arterelor inimii, datorita continutului lor bogat de acizi grasi omega-3, grasimi mononesaturate si fibre. La randul lor, migdalele au un continut bogat de vitamina E, fibre si grasimi sanatoase, ce reduc LDL-ul si riscul declansarii diabetului. Inlocuind chipsurile sau prajiturelele cu nucile sau migdalele, vei reusi sa reduci consumul de grasimi rele.

Cartofii dulci, mai sanatosi decat cei albi pentru inima

Cartofii dulci sunt mai sanatosi pentru inima decat “fratii lor albi. Cu un index glicemic scazut si bogati in fibre, vitamina A si licopen, cartofii dulci contribuie din plin la mentinerea sanatatii inimi.


Sursa: sfatulparintilor.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...