Catalina Lupascu:”Termica trebuie sa-si plateasca datoriile, mai ales ca e cauza principala in sistarea apei la Botosani”

Catalina Lupascu:”Termica trebuie sa-si plateasca datoriile, mai ales ca e cauza principala in sistarea apei la Botosani”

 Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani  

Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Catalina Lupascu isi cere scuze in mod public cetatenilor judetului Botosani pentru disconfortul creat, de sistarea furnizarii apei curente, prin intreruperea energiei electrice catre Apa Grup, si asigura populatia ca vineri pana la ora 17.00 va fi apa curenta in judetul Botosani.

“De ieri am fost foarte implicati in rezolvarea punctuala a acestei probleme, astfel incat ieri au fost aduse de la Iasi doua generatoare pentru a asigura curentul electric necesar furnizarii apei potabile. In acelasi timp, imi cer scuze cetatenilor judetului Botosani ca s-a intamplat acest lucru, am facut tot ce a stat in putinta CJ, astfel incat la ora 17.00 apa sa ajunga la robinetele cetatenilor pentru ca acum sunt umplute rezervoarele cu apa", a declarat Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ.

Reprezentantii Consiliului Judetean gasesc ca principala cauza de ceea ce s-a intamplat in aceste zile, legat de intreruperea apei curente, pe societatea Termica care are datorii istorice la Apa Grup, de 50 miliarde de lei vechi si primesc in continuare servicii de la societate de apa si canal, fara a achita macar o parte din debite, lucru ce nu mai este tolerat nici de Consiliul Judetean, nici de Apa Grup.

“Luni se va aseza la masa tratativelor Consiliul Judetean, directorul Termica si se vor cauta solutii pentru plata imediata a facturilor restante, pentru ca cel mai mare debitor la ora actuala este Termica, acolo s-a blocat situatia. Speram si in ajutorul Primariei municipiului Botosani, pentru ca am inteles ca Termica are de recuperat niste bani de la municipalitate. Sunt convinsa ca cel tarziu marti se va debloca situatia si vom reveni la normal. Mi s-ar parea un lucru anormal ca cei de la Termica sa nu-si plateasca datoriile, mai ales cand stiu ca ei ar fi cauza principala in sistarea apei la Botosani", a adaugat Catalina Lupascu.

Reprezentantii societatii Apa Grup considera ca la fel cum ei fac eforturi sa-si achite datoriile catre E-On Moldova, pentru a beneficia de energie electrica, la fel trebuie sa faca si Termica pentru a avea in continuare apa curenta, altfel vor proceda la fel ca cei de la E-On si vor sista furnizarea apei catre societatea de termoficare.

“Cum noi analizam si ne gandim si ne zbatem sa identificam solutii de achitarea acestor debite, la fel si Termica va trebuisa gaseasca o solutie prin care din cele 50 miliarde lei vechi, sa ne plateasca cel putin 10 miliarde lei vechi pentru a putea debloca aceasta situatie. In conditiile in care noi avem si titlu executoriu impotriva acestei societatii, nu am procedat nici la debransare, pentru a nu intra in alte aspecte sociale, cu lipsa apei calde, consider ca am facut tot posibilul ca cetatenii municipiului Botosani sa aiba si aa calda si apa rece. Chiar daca E-On ne furnizeaza de luni energie electrica, noi tot vom intreupe furnizarea apei catre SC Termica", a declarat Albert Tanase, juristul SC Apa Grup.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
16

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
20

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
959

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...