Catalina Lupascu: “Vom incheia contractul dupa ce Modern Calor va incheia contracte individuale cu cetatenii”

Catalina Lupascu: “Vom incheia contractul dupa ce Modern Calor va incheia contracte individuale cu cetatenii”

 CATALINA LUPASCU  

Catalina Lupascu sustine ca Asociatia de proprietari numarul 6, pe care o conduce, nu va incheia contract cu Modern Calor atata timp cat societatea de termoficare nu respecta legea in acest sens.

Ea spune ca pentru a incheia contractul cu Modern Calor e necesar ca in prelabil societatea sa incheie contracte de facturare individuala cu fiecare locatar in parte.

Catalina Lupascu spune ca nu poate semna un contract fara a avea avizul cetatenilor si nu isi poate asuma, fie in numele cetatenilor care detin centrale, fie al celor care sunt racordati la Modern Calor, sa incheie contract cu societatea de termoficare.

“Va intreb pe dumneavoastra, daca ati fi de acord, si sa presupunem ca aveti centrala termica, ca un presedinte de asociatie sa incheie un contract. Ba mai mult, acest lucru este nelegal. Daca va uitati pe hotararea ANRSC, care reglementeaza incheierea contractelor cu firmele care livreaza agentul termic catre populatie, se stipuleaza in aceasta lege faptul ca unitatea care furnizeaza agent termic trebuie sa incheie contracte individuale de facturare cu cetatenii. La ora actuala, daca mergeti la asociatiile din Parcul Tineretului exista afise puse de catre cei de la Modern Calor prin care anunta ca merg sa încheie contracte individuale cu cetatenii. Odata incheiate aceste contracte individuale, noi cu siguranta vom incheia contractul mare", a spus Ctalina Lupascu.

Ea sustine ca sunt zece asociatii de proprietari care se judeca cu Modern Calor, vizavi de incheierea acestor contracte.

“Incercam sa protejam consumatorul, in sensul in care suntem liberi si avem dreptul sa platim doar serviciile care ne sunt facturate. La ora actuala, Curtea de Apel Suceava a declarat ca nelegala hotararea ANRSC prin care se impune locatarilor, posesori de centrale termice, sa plateasca incalzirea la Modern Calor. Daca un cetatean sau doi s-au debransat de la Modern Calor, atunci societatea ar fi trebuit sa emita un certificat, sa faca o reechilibrare a sistemului, ba mai mult, sa livreze asociatiilor modalitatea de calcul a ceea ce trebuie sa plateasca pe condomniu un proprietar care are centrala termica. Lucru acesta nu s-a intamplat si nici nu se intampla. Imi doresc sa fac toate lucrurile in conformitate cu legea", a adaugat Lupascu.

Catalina Lupascu a precizat ca inca de anul trecut a facut demersuri la Modern Calor sa incheie contracte individuale cu locatarii, dar pana acum nu s-a intamplat nimic in acest sens.

Lupascu recunoaste ca asociatia pe care o conduce are datorii la Modern Calor, dar sustine ca acest lucru se datoreaza si faptului ca multi cetateni din Parcul Tineretului au posibilitati financiare reduse. Ea a mai spus ca este presedinte la Asociatia 6 de mai multi ani si ca nu incaseaza niciun venit pentru activitatea prestata.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
6

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
78

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
491

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...