Cătălina Lupaşcu nu este de acord cu voucherele sociale ale primarului: "Sa se majoreze bursele sociale si de merit"

Cătălina Lupaşcu nu este de acord cu voucherele sociale ale primarului: "Sa se majoreze bursele sociale si de merit"
Viceprimarul Catalina Lupascu este de parere ca ar fi mult mai bine daca primarul ar majora bursele sociale si de merit pentru elevi, in loc sa acorde vouchere sociale.

Potrivit edilului, o majorare a burselor a fost propusa deja, dar acest lucru nu s-a intamplat pana acum, motiv pentru care proiectul de hotarare va fi rediscutat in sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul acestei luni.

"Nu s-a dorit. Domnul primar a anunțat nu știu ce vouchere pentru elevi. Lucrul care ar trebui să se întâmple ar trebui ca măcar toate bursele să fie majorate cu 50%. Atâta timp cât există bani pentru așa zisele vouchere pe care nu le-am văzut, cred că ar trebui să mearga mai întâi pe majorarea burselor de la cele sociale la cele de perfomanță, având în vedere că sunt banii în bugetul Primăriei municipiului Botoșani", a spus viceprimarul Catalina Lupascu, care a indicat de unde pot fi luate fondurile pentru majorarea acestor burse.

"Ar putea fi luați din bugetul aprobat de noi acolo unde s-a stabilit a se realiza strategia de dezvoltare a municipiului Botoșani și strategia de dezvoltare a zonei metropoltinae. Pentru aceste două strategii 280.000 de lei s-au alocat. În momentul în care am primit situația cu banii cheltuiți în 2013 la capitolul bugetar Alte cheltuieli am constatat cu surprindere și plăcere că s-au mai realizat două strategii anul trecut, cea de dezvoltare a arealului Botoșani-Suceava și strategie de dezvoltare a polului metropoltian si am dat 80.000 de lei pe aceste două strategii. O să îl întrebam pe domnul primar unde sunt aceste strategii", a completat Lupascu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
490

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...