Catalina Lupascu despre materialele cerute la gradinita: “Este o practica veche, iar acest lucru se datoreaza subfinantarii sistemului de invatamant”

Catalina Lupascu despre materialele cerute la gradinita: “Este o practica veche, iar acest lucru se datoreaza subfinantarii sistemului de invatamant”
Consilierul local Catalina Lupascu, care este si inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, sustine ca ar trebui ca la anul Primaria sa prinda mai multi bani in buget, astfel incat parintii sa nu mai fie nevoiti sa aduca diverse materiale consumabile la gradinita.

Lupascu a spus ca aceasta este o problema veche si se datoreaza subfinantarii sistemului de invatamant.

Problema a fost pusa in discutie in sedinta de Consiliu Local de marti si de consilierul Eugen Turcanu, care a spus ca este strigator la cer ca parintii sa trebuiasca sa cumpere saptamanal sapun, hartie igienica sau alte obiecte pentru copii la gradinita.

“Intr-adevar, in aceasta zona se solicita parintilor sa aduca de acasa diverse obiective de igiena astfel incat sa se poata desfasura activitatea din gradinite. Este o practica veche, iar acest lucru se datoreaza subfinantarii sistemului de invatamant. Ar fi bine ca in proiectul de buget pe anul viitor sa ne gandim si pentru aceste unitati sa majoram bugetul", a spus Catalina Lupascu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
187

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
189

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
275

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...