Cătălina Lupaşcu către "tânărul primar" Ovidiu Portariuc: "Treziţi-vă la realitate!"

Cătălina Lupaşcu către "tânărul primar" Ovidiu Portariuc: "Treziţi-vă la realitate!"
  Având în vedere declarațiile recente făcute de tânărul primar Ovidiu Portariuc, prin care acuză că anumite proiecte nu sunt votate în şedinţele Consiliului Local al Municipiului Botoşani, fac următoarele precizări:

 Eu, în calitate de viceprimar al municipiului Botoșani, nu am ca și obiectiv demiterea directorilor, ci funcționarea în cele mai bune condiții a direcțiilor și unităților aflate în subordinea consiliului local, a primăriei, pentru a fi permanent în sprijinul cetățenilor.

Nu voi lua parte la proiectele de hotărâre ce vizează gestionarea banului public de către persoane necunoscute prin crearea de ONG-uri. Exclud ideea de a fi părtașă la înființarea unei asociaţii care să gestioneze 100.000 lei din bani publici, lucru ce ar putea fi imputat de curtea de conturi consilierilor care ar vota acest lucru.

Dorința mea a fost ca această Asociație Spirit Civic, să gestioneze doar banii din sponsorizări și donații, iar persoanele nominalizate în conducerea ei să realizeze activitate de voluntariat (și nu remunerată prin salarii, premii, îndemnizații așa cum și-a dorit primarul Ovidiu Portariuc). Eu nu accept să intru sub nicio formă în jocurile tânărului primar care se răzbună pe toți cei care dețin o poziție în administrația locală și care nu au același carnet de partid ca al lui.

Îi cer public tânărului primar, să înceteze cu lucruri care nu fac cinste botoșănenilor și să iasă în față cu proiecte care să acopere nevoile și promisiunile așteptate de botoșăneni.

Îi cer tânărului primar să înceteze în a mai folosi una dintre cele mai respectabile autorități administrative, și anume Primăria Municipiului Botoșani, pentru a face circ public, încălcând legislația și propunând proiecte de hotărâre care nu au niciun fundament real și scopul clar de a aduce câștig botoșănenilor.

Îi transmit tânărului primar să se trezească la realitate întrucât este primar ales de cetățeni pentru a dezvolta municipiul Botoșani.

Îi reamintesc tânărului primar că toate cheltuielile publice pe care dumnealui le angajează, inclusiv toate avantajele pe care le are datorită funcției (salarizare, consilieri la cabinet, telefoane și mașini de serviciu) sunt din taxe și impozite care vin de la cetățenii municipiului Botoșani și nu rezultate din carnetul de partid.

Ca viceprimar al municipiului Botoșani, am speranța că tânărul primar va înțelege că este o diferență clară între un SRL și o administrație publică locală și în același timp, asigur botoșănenii că toate hotărârile și toate deciziile care vor privi lucruri benefice pentru cetățeni vor fi susținute necondiționat prin votul și reprezentanții noștri în autoritatea publică locală.

Treziţi-vă domnule primar, până nu e prea târziu și realizaţi ce funcție aţi câștigat cu susținerea noastră și câtă responsabilitate și maturitate presupune această funcție!

Cătălina Lupașcu - viceprimar al Municipiului Botoșani



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
1

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
215

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...