Cătălin Voicu, CONDAMNAT DEFINITIV la 7 ani de închisoare cu EXECUTARE

Cătălin Voicu, CONDAMNAT DEFINITIV la 7 ani de închisoare cu EXECUTARE
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, definitiv, pe Cătălin Voicu, la şapte ani de închisoare cu executare. Fostul senator a primit vestea privind condamnarea pe patul de spital, el fiind internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În acelaşi dosar, Marius Locic a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.
 
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, să îl condamne la 7 ani cu executare. Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă şi fals în acte. Decizia este definitivă.
 
În primă instanţă, Voicu fusese condamnat la cinci ani, dar judecătorii de la instanţa supremă i-au înăsprit pedeapsa. Totuşi, sentinţa este mai uşoară decât cea cerută de procurori, de nouă ani de închisoare.
 
Din cei 7 ani pe care Cătălin Voicu ar trebui să-i petreacă după gratii se va scădea perioada de un an şi patru luni petrecută deja în arest preventiv.
 
Cătălin Voicu ar fi trebuit să se prezinte, luni, în faţa instanţei pentru a fi audiat, însă el a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din cauza unei rectoragii. În prezent, Voicu este pe patul de spital, iar medicii vor avea un important cuvânt de spus în punerea în executare a mandatului de ridicare pe care poliţiştii ar trebui să-l pună imediat în aplicare.
 
În acelaşi dosar, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu suspendare şi nouă perioadă de probă.
 
Completul de cinci judecători a reluat luni dezbaterea recursurilor făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi de Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, condamnaţi în dosarul de corupţie la pedepse cu închisoarea, cu executare sau cu suspendare.
 
Procurorul DNA şi avocaţii au susţinut, la termenul de luni, pledoariile finale în dosarul de corupţie. Procurorul a susţinut în faţa celor cinci judecători că instanţa de fond a aplicat în acest dosar pedepse prea blânde faţă de unii dintre inculpaţi. El a cerut instanţei să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare, pentru că este exponentul cel mai de sus în acest caz.
 
În cazul fostului judecător Florin Costiniu, procurorul DNA a cerut condamnarea la şase ani de închisoare cu executare, pentru că a primejduit prestigiul justiţiei. El a precizat că pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de instanţa de fond în cazul lui Costiniu este o condamnare prea blândă.
 
Înainte de pledoariile finale, avocaţii lui Cătălin Voicu au cerut instanţei să amâne judecarea cauzei pe motiv că acesta ar fi internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Totodată, avocaţii au prezentat instanţei şi mai multe documente medicale din care ar rezulta că Voicu a mai fost spitalizat şi zilele trecute, într-o clinică privată.

rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
188

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
961

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
477

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...