Catalin Tolontan: În timp ce Dolce îi ia Europeanul de fotbal, TVR ne invită să-l urmărim pe ”Florin Salam confesîndu-se Iulianei Marciuc”

Două comunicate oferite astăzi de televiziuni descriu involuntar tabloul media din România.

Dolce anunță că va difuza Campionatul European de fotbal din 2016, unde echipa lui Anghel Iordănescu are mari șanse să se califice. Postul deținut de Telekom va transmite toate cele 51 de meciuri ale competiției. 28 de partide vor fi difuzate exclusiv, în timp ce restul de 23 vor ajunge și la un canal free to air, care poate fi urmărit liber, nedesemnat încă.

Coincidența a făcut ca, la scurt timp după anunțul Dolce, TVR, care în mod tradițional transmitea marile competiții sportive, să emită un comunicat despre un alt fel de emisiune. Postul public anunță că Iuliana Marciuc va găzdui mîine, de la ora 21:00, la TVR 2 un amplu interviu cu Florin Salam. Discuția face parte din ciclul Destine ca-n filme, Salam urmînd să vorbească despre lupta sa cu drogurile.

Dincolo de subiectul nobil al ediției cu Salam și de realitatea că nu e obligatoriu ca televiziunea publică să transmită turneele finale, o întrebare rămîne: cum își mai poate îndeplini TVR misiunea de a fi în serviciul public în condițiile în care e într-un faliment nedeclarat?

Duminică seară, TVR ar fi trebuit să difuzeze rezumatele meciurilor din preliminariile CE. Din cauza datoriilor, UEFA le-a blocat accesul la transmisia internațională și telespectatorii români n-au mai putut vedea ce s-a întîmplat în meciurile din Europa!

sursa: tolo.ro (Catalin Tolontan)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

astăzi, 20:30

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

astăzi, 19:45

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

astăzi, 19:10

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...